Zwaarbevochten overwinning Jahn 2 U12 op Celeritas-Donar.

Na twee zaterdagen vrij ivm de voorjaarsvakantie, was het weer tijd om de competitiedraad weer op te pakken. En jawel, we mochten zaterdag eindelijk weer eens een thuiswedstrijd spelen, na 5 uitbeurten op rij. Een interessante wedstrijd, want we moesten tegen de boys van Celeritas-Donar aantreden. En dat betekende een mogelijkheid tot revanche, want begin dit jaar verloren we de uitwedstrijd met miniem verschil, terwijl we nagenoeg de hele wedstrijd de leiding hadden gehad. En met het verliezen van die wedstrijd, kwamen we in de onderlinge serie met 3-2 achter, dus hadden we, ook gezien het slechte optreden in de laatste wedstrijd tegen Excercitia, wat goed te maken.

Twee weekjes rust zou toch lavend gewerkt hebben om scherp voor de dag te komen. Nou, niet dus. Ondanks de afwezigheid van Midas, toch 1 van de dragende spelers, waren we er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten en er flink tegenaan te gaan. Het begin van de wedstrijd was echter niet om aan te zien. Slecht verdedigend werk, aanvallend machteloos. Wat ging er in de eerste 2 periodes niet mis? Gevolg van dit alles was een beschamende 4-15 achterstand en een vervelende middag in het verschiet liggend. Tenzij we de wedstrijd konden doen kantelen en iedereen ervan doordrongen was dat we alleen konden winnen als iedereen 200 % ging geven en ieder ook zijn taak uit ging voeren zoals van tevoren was afgesproken. En zoals zo vaak met ons team, moest er eerst een donderspeech aan te pas komen om iedereen weer op scherp te krijgen. En zoals vaker dit seizoen, lukte dat. Ineens lukte het rebounden wel, zagen we een paar prachtige fast-breaks en bovenal, de strijdlust was er ineens weer. Via 10-15 in de 3e periode, bereikten we de rust met een 16-16 tussenstand. We zaten weer in de wedstrijd zoals dat heet.

Na de wisseling van de wacht, bleef het lange tijd in evenwicht, met dan weer een voorsprong voor Celeritas en vervolgens weer een voorsprong voor onze jongens. Voor de neutrale toeschouwers een lust om naar te kijken, maar uiteraard hadden we daar geen boodschap aan. Alleen de overwinning telde en die kwam er uiteindelijk dan ook. Via een 31-29 voorsprong in de voorlaatste periode, trokken we uiteindelijk met 37-32 de overwinning over de streep, met een duidelijke rol voor Papi, die voor ons de winstpunten bezorgde in de laatste periode. Hoogtepunt in de wedstrijd echter, was een prachtige fastbreak, waarbij Christian de bal op de vrijgelopen Merijn speelde, die vervolgens op prachtige wijze scoorde. Ondanks een bedroevend slecht begin, complimenten aan iedereen. Knap dat je zo de knop om kunt zetten en de wedstrijd op zn kop. Terechte overwinning en we staan er weer bij.

De coach