Vuurdoop voor Heren 1

Heren 1 is dit seizoen gepromoveerd naar de eerste klasse, en voor de eerste wedstrijd op 19/9 stond de vuurdoop tegen het ervaren teams van Exercitia (met oud Jahn II-er Michael van der Schoot) op de planning. Een pittige wedstrijd die het verschil tussen de eerste klase en de tweede klasse goed duidelijk maakte.

Heren 1 wordt dit jaar gevormd door de oude rotten Mark, Carlos, Tom Miedema (vanaf nu Miedema), Reinder, Luc (helaas afwezig tijdens de wedstrijd) en Gosse, met terug van weg geweest Tom Schepers (vanaf nu Schepers) en opgevuld door de bankspelers van vorig jaar Jesse, Merlijn (vanaf nu Magic) en Lennart. Daarnaast komt er hopelijk nog versterking vanuit de bankspelers Jos, Aaron en Erwin.

De eerste drie minuten in de eerste klasse beginnen echter niet daverend, na een aantal keer balverlies staan de heren gelijk al achter met 10-0. Na een time-out en enkele wissels komen de heren weer in de wedstrijd en weten door scores van Miedema, Reinder en Gosse het eerste kwart te eindigen met 19-8.

Het tweede kwart begint stroef, maar een ijzersterke Jesse weet de heren in de wedstrijd te houden met 7 punten dit kwart. Na een onderbreking van het brandalarm (Jesse begon wel erg warm te worden) brengt Magic (helaas zonder zijn signature move) de stand na het tweede kwart op 34-20 (15-12).

In het derde kwart laten de mannen zien dat ze thuishoren in de eerste klasse, de verdeding wordt opgeschaald en door goede set plays komen de heren puntje voor puntje terug dankzij scores van ondere andere Mark en Lennart (vrije worp naar technische fout). Echter dit alles staat in de schaduw van de actie van Carlos (eigenlijk de hele wedstrijd). Carlos pakt een rebound, en vanaf een meter of 3 maakt hij met zijn lange benen twee gigantische stappen waarna hij de lucht in springt. Een speler van Exercitia (zelf ook een meter of 2) springt de lucht in, en strekt zijn armen om Carlos te blokken. Carlos torent echter boven hem uit, en dunkt de bal over hem heen zoals eigenlijk alleen in de NBA mogelijk is. Na deze score (die eigenlijk wel 20 punten waard was), staat de zaal nog een tijd lang na te schudden bij de kwartstand 48-41 (14-21).

Het vierde kwart zijn de heren terug in de wedstrijd, na enkele scores heen en weer brengt Jesse met een driepunter de stand op 55-49, nog maar 6 punten achter. Daarna is echter de koek op. Carlos moet eruit met 5 fouten. Merlijn en Lennart kunnen niet meer (tweede wedstrijd van de dag). En ook Reinder moet afhaken. De overige spelers zijn het ook kwijt en dankzij enkele makkelijke turn-overs lopen de mannen uit Exercitia met een 24-4 run uit naar de eindstand 79-53 (31 – 12).

Kortom, de mannen uit Stadskanaal hebben hun eerste ervaring opgedaan in de eerste klasse. En op de laatste 5 minuten na hebben ze er gewoon een wedstrijd van kunnen maken. Aankomende vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen Hoogeveen op de agenda, dus kom dat zien.

Scores:

Jesse 17

Reinder 9

Gosse 9

Miedema 7

Merlijn 4

Mark 2

Carlos 2 (maar wat voor 2)

Schepers 2

Lennart 1 (1 op 1 vrije worp!)