Vliegende start voor de Dames

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen BVG-2 op het programma. De laatste keer dat wij tegen hen speelden hebben we de 2 punten makkelijk binnen gesleept, maar het verschil had groter moeten zijn. Het doel was dus om de uitslag van vorige keer (26-53) te verbeteren.

 

Annelott, Ingeborg, Marijke, Marjolijn en Rianne begonnen de wedstrijd. De sprongbal was voor ons maar we wisten hier niet van te profiteren, dit zetten meteen de toon voor de rest van het eerste kwart die stroef verliep. De aanval werd redelijk goed gelopen en de meeste rebounds waren voor ons, maar de ballen afmaken was een drama. Door de vele kansen die we kregen en omdat Ingeborg zich wist te herstellen en de ballen er wel in gooide, wisten we dit kwart nog 15 punten te maken, maar dat hadden er veel meer moeten zijn.  In de verdediging waren we iets te vel, waardoor we veel fouten kregen. BVG wist maar één keer uit een aanval te scoren maar gooide wel de vrijeworpen raak. Stand na het eerste kwart: 15-6.

 

In het tweede kwart kwamen we los. Ingeborg en Rianne vlogen weg over de wing en Annelott wist ze met een paar perfecte break-passes goed te vinden. Hieruit volgden veel mooie, snelle scores. Niet alleen tijdens de fast-break maar ook in de aanval wist Annelott haar teamgenoten goed te vinden, zo scoorde Dagmar vanuit een mooie backdoor. De verdediging verliep dit kwart ook veel beter. We zette veel druk op de bal waardoor de passes van de tegenstander makkelijk te onderscheppen waren, ook waren we meer gecontroleerd waardoor we minder fouten maakten. De tegenstander wist dit kwart maar 2(!) punten te maken, wij knalden er daarentegen 24 in. Stand met rust: 39-8.

 

De tegenstander had nog niet opgegeven en begon vel aan de tweede helft. Het shirtje trekken werd  niet opgemerkt, maar ondanks de extra weerstand wisten Marjolijn en Yvonne wel te scoren onder het bord. Ook Rianne had de weg naar het basket gevonden en scoorde 10 punten achter elkaar, mede dankzij de strakke passes van Ingeborg en Annelott. Aan de andere kant van het veld verslapte de verdediging, de tegenstander maakte hier dankbaar gebruik van. Stand na het derde kwart: 56-23

 

De winst was al binnen, maar we moesten nog wel verder uitlopen. Marijke, Dagmar en Marjolijn scoorden uit een paar goede opties in de aanval. In de verdediging wisten we ons niet te herstellen. Marijke werkte hard om de guard bij te blijven maar toen ze het fluitje van de scheids hoorde wist ze meteen hoe laat het was. Met ‘hit the road jack’ in haar hoofd moest ze het veld verlaten. Zo veel als er mis ging in de eerste kwart, zo veel vlogen er nu door het net. In de laatste paar seconden wist Herma de bal te stealen en liep vooraan in de fastbreak. Stand na fluitsignaal: 84-37.

 

Punten:

 

Herma: 3

Yvonne: 3

Marijke: 4

Dagmar: 6

Annelott: 8

Marjolijn: 8

Ingeborg: 20

Rianne: 32