Tweede winst opgehaald in Uithuizen door Heren 2 (17.10.2015)

Op zaterdag 17 oktober werd gespeeld in sporthal De Mencke in Uithuizen. Een ongekende luxe was dat heren2 vandaag over 10 spelers beschikte. En dat in een uitwedstrijd. De coach hoopt dat dit vaker voorkomt. Ook de gastheren, Sietsema Highlanders, waren met 9 spelers. Het team had een andere samenstelling dan vorig jaar. Het was een mix van heren 1, 2 en U22 spelers van het vorig seizoen.

 

Eerste periode

Allereerst viel op dat de meest scorende speler van het vorig seizoen nu onze wedstrijd floot. Belangrijk voor Heren 2 was om een goed ritme te vinden. Coach Wim vroeg aandacht voor een goede verdediging. Na een onwennige start, waarin een aantal keren werd gemist, kwam de scorende machine op gang. Na 7 minuten werd een 3 – 10 voorsprong op het scorebord gezet. Vanwege het lengteoverwicht werd veel inside gespeeld. Ook van buiten was er voldoende schotdreiging om de tegenstander het verdedigend niet gemakkelijk te maken. Deze periode eindigde met een 7 – 19 stand in het voordeel van Jahn2.

 

Tweede periode

Nadat ze warm gelopen waren in de eerste periode, kwam H2 op stoom. Er werd op de kop goed druk gegeven. Daar ontstond vaak al balwinst. Deze werd omgezet in een 1-0-aanval en wederom een score. Bij het ingaan van de 5e minuut leidde Heren2 met 7 – 34! In deze fase bakten de gastgevers er niets van. Vooral bij gemiste schoten waren Lennart en Merlijn snel weg. Jeroen scoorde vaak de assist op zijn teamgenoten. Tot de 8e minuut wisten de Highlanders niet te scoren. Helaas voor de statistieken scoorden ze in deze minuut hun enige 2 punten. De stand werd 9-47. Jeroen werd erg boos. Mede omdat in deze fase de verdediging bij enkele spelers verzaakte. Allereerst wilde Jos Sandker ook op papier. Hij legde aan voor een driepuntsschot en scoorde via het bord. De stand werd hierdoor: 9 – 50. Gelukt Jos! Daarna volgde dubbele scores van JosW. en Merlijn. Heren2 ging rusten met een sensationele 9 – 57! ruststand. En er werden 38 punten gescoord in deze periode.

 

Derde periode

Na de rust hadden Bastiaan en Jos ook weer meerdere blocks in de verdediging. Jeroen deed goed verdedigend werk en vulde gaten die anderen lieten vallen. Lennart en Bas waren goed in hun spelverdelerrol. Thom en Mark maken een goede generale mee. Ben Meijer speelt een goede verdedigende rol. Dankzij inzet van Merlijn en Lennart kunnen we snelheid ontwikkelen. Ondanks dat het doel werd om 100 punten te halen, ziet het er in de eerste minuten niet naar uit. Aanvallend speelden de heren niet geconcentreerd. Veel balverlies of mis geschoten ballen. De eerste twee minuten scoorden we niet. Kort daarna volgde een korte opleving. Na een van de drie raak geschoten driepunters van Lennart scoren JosW – 3 punten en Mark zijn ene vrije worp. Heren2 staat op 16 – 70 voorsprong na 5 minuten. Daarna volgde er een schrikmoment toen JosW geblesseerd naar de grond ging. Het duurde even voordat hij weer stond. Een tegenstander had zijn knie vol geraakt. Jos voelde dat aan de binnenzijde iets geraakt was. Hij werd ‘afgevoerd’ naar de kleedkamer. Zijn knie koelend met ijs. De rest van deze periode was niet sprake van echt goed spel. Blijkbaar toch even geschrokken van de situatie, De Heren scoorden in deze periode totaal ‘slechts’ 19 punten.

 

Vierde periode

Met een 20 – 76 voorsprong begonnen de heren aan de laatste periode. Vierentwintig punten maken behoorde tot onze mogelijkheden. Bastiaan scoorde in de eerste minuut een mooie driepunter. Daarna werd er twee minuten niet gescoord. Alle opvolgende scores kwamen ook van hem, totaal 7 punten op rij. In de 16e minuut werd het 31-86 voor Jahn2. Nog 4 minuten om 14 punten te maken? Toen volgden helaas weer twee scoringsloze minuten. De kansen werden wel gecreëerd maar niet afgemaakt. De Highlanders scoorden mee en het werd 36-86. Toen werd Lennart nog een keer in stelling gebracht voor zijn derde driepunter. Samen met nog een lay-up en de laatste score van Thom werd ook de laatste periode gewonnen. Bijna iedereen scoorde in deze wedstrijd. Met een ruime 36-93 zege, namen we de punten mee uit het Hogeland. De heren namen nog een versnapering in de kantine. Lennart coachte aansluitend het Jongens U16 team.

 

Periodestanden: 7-19, 2-38, 11-19 en 16-17

 

Scores:

Lennart -31 punten,

Bastiaan – 23,

Jos W. – 14,

Merlijn – 9,

Thom – 8,

Jeroen – 4,

Jos S. – 3,

Mark – 1.

 

Jongens – U16

Aansluitend speelden de jongens U16 een wedstrijd in Uithuizen. Zij werden gecoacht door Lennart. Helaas was het krachtsverschil te groot tegen de Highlanders. Ondanks hun energieke inzet verloren zij met 101 – 26. Er valt nog veel te leren voor deze groep.

 

Met vriendelijke groeten,

Wim Wessels

IMG_20151017_160839 IMG_20151017_161725 IMG_20151017_162926 IMG_20151017_173003 IMG_20151017_173842