Toverballetjes vallen niet lang genoeg

Vrijdag 1 april (geen grap) nam Heren 1 het op tegen Jumping Five uit Peize. Jumping Five speelt bovenaan mee in de eerste klasse, en uit werd er flink verloren. Een behoorlijke uitdaging dus voor de 7 aanwezige spelers.

Het begin van het eerste kwart is voor Peize, maar dankzij sterke 1 op 1 acties van Bastiaan blijven de heren bij.  En dan beginnen de balletjes te vallen, Gosse en Jesse (driepunter) beginnen een 14-5 run en die eindigt op het einde van het eerste kwart: 28-23.

Ook in het begin van het tweede kwart blijven de balletjes vallen. Merlijn schiet er een driepunter in (basket te dichtbij?) gevolgd door een score van Luc. Met een driepunter van Jesse komt Jahn op een maximale voorsprong van 13 punten (38-25). Op dit moment neemt de nummer 13 van Peize het over, met zijn lengte en driepuntsschot is hij moeilijk te verdedigen. Jumping Five komt weer op gang met scores, maar de heren blijven op vuur. Tom Schepers gooit er nog een hookshotje in, maar de achterstand wordt langzaam kleiner. De eerste helft eindigt met 50-49 (22-26).

Mark opent het derde kwart nog met een driepunter, maar de scores worden duurder voor beide teams. Vanaf de vrije worplijn blijven de heren bij, maar moeten toch 3 punten toegeven aan het eind van het derde kwart: 63-66 (13-17).

Vanaf het begin van het vierde kwart lopen de mannen uit Peize langzaam weg. Bij Jahn valt de bal niet meer (karma?), zowel op het veld als vanaf de vrije worplijn. Een run in de 9e minuut beslist de wedstrijd. Zo eindigt de wedstrijd in 76-91 voor Peize (13-25).

Gezien de opkomst en tegenstander zeker geen slechte prestatie van de heren, alhoewel een overwinning mogelijk was geweest. Nog 3 wedstrijden en het seizoen is over, waaronder de belangrijke thuiswedstrijd tegen Menhir op 16 april (in Musselkanaal). Dank aan de scheidsrechters, de last-minute invallende tafel aars en het publiek!

Scores:

Bastiaan, 22

Merlijn, 19 (2 uit 3 driepunters!)

Mark, 11

Jesse, 10

Gosse, 8

Tom Schepers, 4

Luc, 2