Spannende wedstrijd leidt tot laatste winst in Zuidlaren

Met een fijn 8-tal speelden de Heren basketballers van Jahn2 in sporthal De Zwet te Zuidlaren. Ben Meijer en Mark Goeree ontbraken deze wedstrijd. Heren2 wilde maar al te graag deze wedstrijd winnen om een strike van 19-1 dit seizoen maken. Epeios was op volle sterke van 10 spelers, zij wilden graag van de Kampioen winnen :-). Zelfs hun driepuntsschutter was aanwezig.

Eerste

Met Michiel, Lennart en Wim op de bank, startte het vijftal Jos, Jos, Thom, Merlijn en Bastiaan goed. Er werd breed rondgespeeld en er was voldoende ruimte om inside te gaan. Zo stonden Bastiaan (bonus), Merlijn (2 mis) en Thom (2 raak) in korte tijd aan de vrije worpenlijn. Maar door een driepunter van de gastheren, werd het 7-6 in het begin van de derde minuut. De scheidsrechters floten vrij strikt en dat leverde in deze twee perioden voor Epeios veel fouten op. In diezelfde 3e minuut scoorden Thom, Merlijn en JosW. op rij en de stand werd omgebogen naar 7-12. In de rest van deze periode wisten de Heren hoofdzakelijk vanaf de vrije worpen lijn te scoren. Dat kwam mede omdat Epeios veel fouten maakte tegen Jahn2. Anders konden ze de aanvallen niet afstoppen. Alleen JosW. en Merlijn kwamen nog door met een veldscore. Jos schoot tevens zijn bonus raak. Deze periode eindigde in 13-20 voorsprong en dat zou later van belangrijke waarde zijn.

Tweede

De heren van Jahn2 speelden goed verder. Wim kon goed doorwisselen en ook dat zou later in de wedstrijd van belang zijn. Na drie driepunters, 2 van Jahn2 en 1 van Epeios, en vijf minuten spelen stond er een 18-29 voorsprong op het scorebord. Daarna deed Jahn2 een stapje extra en er werd voortreffelijk spel gespeeld. Scores van Bastiaan, JosW, een drietje van Lennart en een zoveelste break van Merlijn. En hierna volgde aan het einde van dit kwart de mooiste actie in deze wedstrijd. Merlijn maakte een rocket-stap en trickte de twee verdedigers met een behind-de-back en maakte de lay-up keurig af in volle snelheid. Er is door Melanie een foto van gemaakt. Merlijn was alleen te snel voor de fotograaf. Ruststand in het voordeel van de gasten uit Musselkanaal: 18-38. Er was eerst 10 minuten rust.

Derde

Wim gaf aan dat het team mooi op koers lag. Echter de concentratie moest wel blijven tot het einde van de wedstrijd. In de eerste vijf minuten werd er volop gescoord aan beide zijden. Er vielen in vijf minuten weer 3 drietjes, nu 2 voor de gastheren en 1 voor Jahn2. In deze minuten behaalden Jahn-spelers iets meer fouten. De stand werd na vijf minuten: 30-47. Er was nog niets aan de hand. De opvolgende drie minuten kroop Epeios langzaam dichterbij. Het werd in de achtste minuut 37-49. Toch nog 12 punten verschil in het voordeel van Jahn. Echter bij Epeios zat de spirit erin. Met een mooie actie onder de ring maakte Thom 37-51 en Bastiaan 37-53. Daarna viel Heren2 sterk terug in de verdediging. Er kwam wat irritatie onderling en in de aanval werden slechte aanvallen gespeeld en vooral niet gescoord. Iets wat Epeios wel deed. In twee minuten tijd kwamen zij terug naar 46-54.

Vierde

De heren van Jahn2 wist wat ze te doen stonden. Gebruik maken van hun eigen kwaliteiten en de verdediging weer oppakken. Het werd eerst 49-54, alvorens JosW. tot ieders opluchting een jumpertje raak schoot van even buiten de bucket. JosS. had al zijn vierde fout en Lennart kreeg in deze fase ook zijn vierde fout. JosW. mocht in deze fase 4 keer aanleggen en raakte helaas maar één vrije worp: 51-57. En nog zeven minuten te gaan. De spanning was even te snijden binnen het veld. Gelukkig vond Jahn2 in de opvolgende minuten de weg naar de ring weer. Allereerst was daar Lennart en toen JosW. met een score. Helaas ging Lennart vier minuten voor het einde met vijf fouten van het veld. Het werd een vader-zoon wissel. Thom had eerder aangegeven dat Wim moest spelen. Hij speelde verdedigend verdienstelijk (ook al schrijf ik dat zelf). Daarna verzilverde Bastiaan twee vrije worpen: 56-63 in de zevende minuut. Toen brak de slechtste fase aan. Vanaf de vrije-worpen-lijn. Epeios had zijn vijfde teamfout gemaakt. Het team was aan het jagen op de bal en maakten bewust fouten om de tijd te stoppen. De volgende spelers mochten aanleggen, JosW. (2x), Bastiaan en Wim. Hier werden 8 vrije worpen op rij gemist!

Er was nog een laatste time-out en daar klonk voor het laatst in de yell de stem van Jos Sandker ” one, two..” en de rest van het team:”lest Go”.

Gelukkig profiteerden de gastheren er niet van ondanks twee rake driepunters. Gelukkig voor Jahn2 schoot Bastiaan toen het nodig was twee v.w. raak: 59-65. Het verschil was 6 punten. Daarna wisten de heren met beleid de bal op te brengen. Twee keer werd met goed passwerk Merlijn in staat gesteld om vanuit de break te scoren. Hij gooide de wedstrijd op slot: 62-69. Tot slot werd Michiel nog geslagen na een verdedigende rebound. Hij mocht ook twee keer aanleggen. Eén raak en daarmee stond er een 62-70 winst op het scorebord.

Een mooi seizoen werd afgesloten met 19 overwinningen en één verloren partij. In de kantine trakteerde JosS. op lekkere koeken ter gelegenheid van zijn laatste officiële wedstrijd. Hij leverde de waterflessen in bij Wim. Die gaf deze door aan de benjamin van het team, de nieuwe waterdrager, Lennart.

Periodestand: 13-20, 5-18, 28-16 en 16-16.

Scores

Bastiaan – 22 punten,

JosW. – 17,

Lennart – 11,

Merlijn – 10,

Thom – 6,

JosS. – 3,

Michiel – 1.