Seizoenstart 2016-2017: Jahn2 Heren 2 tegen Epeios

Met slechts 6 spelers opende Heren2 zijn uitwedstrijd in Zuidlaren. Dit seizoen heeft Jos Sandker afscheid genomen van het team. De gastheren van Epeios waren met 9 spelers en een nieuwe coach.

Playing-coach Wim startte met Ben Meijer op de bank. Daarmee starten Jos, Bastiaan, Michiel, Lennart en Wim. Heren 2 ging de hele wedstrijd zone spelen. Enerzijds wegens voorkomen van een foutenlast. Anderzijds om de energie goed te verdelen over de hele wedstrijd. Het duurde even voor dat het team in ritme kwam. De heren kwamen na periode één met 18-11 achter.

Bij rust werd het dankzij goed inside spel en een laatste driepunter van Bastiaan weer spannend: 27-24 achter.

In de derde periode leek Epeios de wedstrijd te beslissen. Dankzij twee driepunters op rij werd de maximale voorsprong bereikt met 37-24. Heren2 kent veerkracht en aan het einde van de derde periode stond er weer 43-36 op het scorebord.

Het werd moeizaam in de vierde periode. Niet alleen de conditie speelde mee. Ook de foutenlast van Jos en Bastiaan, ieder 4 ft, en dat was nadelig voor de strijd terug. Waar Epeios dacht binnen te zijn, 6e minuut 53-42, leefde Jahn2 weer op. Belangrijk was de goede verdediging van het team en Jos die over de bucket waakte. Aanvallend waren het Bastiaan met 5 punten en een driepunter van Lennart, die zorgden voor 53-50 in de 9e minuut. Het werd spannend. Daarna maakte Epeios de beslissende winner, en wegens een gefloten fout tegen Michiel, ook nog een bonus: eindstand: 56-50. Tactisch was de tijd tekort om nog voor een verrassing te zorgen. Helaas misten de Heren uit Stadskanaal 13 van de 28 vrije worpen!

In het formulier is een telfout gemaakt, zodat stand na correctie 56-51 behoort te zijn.

Topscorer: Bastiaan met 23 punten.