Scheidsrechter kan bijna niet voorkomen dat Heren 1 wint.

Op halloweenavond trad Heren 1 aan tegen Millwings uit Winschoten. Een op papier lastige, maar te winnen, wedstrijd. De heren moesten het helaas doen zonder Merlijn, Luc, Jos, Aaron en Jesse’s goede schothand. Reinder is aan het terugkomen van een blessure en kon dus maar beperkt meedoen. Daarentegen was er wel veel Jahn publiek aanwezig, die zagen helaas geen mooie wedstrijd…

Het eerste kwart beginnen de heren scherp met een driepunter van Mark en een aantal punten van Gosse. Helaas moet Carlos al snel wisselen nadat hij twee fouten krijgt wegens het mooi rechtop staan. Lennart en Miedema zetten de trend door en zo wordt het eerste kwart afgesloten met 11-15 in het voordeel van de Stadskanaalsters.

Vanaf het tweede kwart wordt wel heel erg duidelijk dat een van de scheidsrechters, verder genoemd als ‘Voldemort’ zijn halloweenkostuum (als scheidsrechter) aangetrokken heeft. Elke bal die de Knoalsters aanraken is een loopbal en elke keer dat iemand van Millwings in de buurt van iemand bij Jahn komt is het een fout voor een Jahn speler. Zo moet Reinder snel met drie fouten naar de kant (okee eerlijk, de derde was inderdaad een fout). Bij Millwings mag echter alles en zo gaat snel het ritme en vertrouwen weg bij Jahn. Carlos weet met 3 scores de heren in de race te houden en zo gaan de heren met een kleine voorsprong van 27-28 (16-13) de rust in.

Het derde kwart fluit de heer des duister zowat nog opzichtiger tegen Jahn. Het maakt nu niet meer uit of het voor de neus van zijn collega (die overigens wel voortreffelijk floot) gebeurt, hij fluit het wel. Ondanks dat Lennart begint met een drietje vallen de heren daarna door frustatie stil, met een 9-0 run als gevolg. Ondanks dat de aanval niet loopt, worden alle zeilen bijgezet in de verdediging. Zo eindigt het kwart in 43-36 (19-8).

Het derde kwart is het do or die time. De verdediging staat erg scherp en ondanks dat de heren moeite hebben om een goede aanval te lopen vallen er twee drietjes van Lennart en Schepers. Gosse pakt een steal en schiet de twee vrije worpen na een onsportieve fout raak. Zo komen de heren met nog 3 minuten te spelen langszaam terug tot 5 punten. In de daarop volgende aanval van Millwings forceert de verdediging van Jahn een opvallende loopbal, Voldemort vindt deze 4 passen echter niet de moeite waard om voor te fluiten (“doorspelen, doorspelen”, euhm… okee?) en daarna scoort Millwings hun laatste bal van de wedstrijd. Lennart gooit nog eens een driepunter raak en zo wordt het een wedstrijd van 4 punten. Met 41 seconden te spelen en Millwings bal weet Jahn bijna een steal te pakken, als dit net mislukt wordt er op de 24 seconden gespeeld. De heren verdedigen goed en zo gaat de zoemer af. Voldemort vindt dit echter ook niet de moeite waard en zo mag Millwings nog 15 seconden langer doorspelen en eindigt de wedstrijd in 53-49 (7-13).

De 6 man die Millwings op het veld had staan (waarvan een met fluit) bleek een te grote horde voor Jahn om van te winnen. Desondanks weten de heren er een spannende wedstrijd van te maken, ondanks het gemis aan spelers en ondanks dat bijna alle spelers totaal niet op schot waren. Voor Jahn taak om zich niet bezig te houden met de scheidsrechter, alhoewel een bepaalde scheidsrechter dat deze dag wel praktisch onmogelijk maakte (serieus, in 15 jaar nog nooit zoiets gezien..)

Hier staat normaal een dank aan scheidsrechters en tafel, we houden het echter op een bedankje voor een scheidsrechter en de tafel. En natuurlijk voor het publiek, aan hun heeft het in ieder geval niet gelegen!

 

Scores:

Lennart, 17 (en niet eens op schot)

Schepers, 8 (jaja, u ziet het goed!)

Mark, 7 (hopelijk was de film beter!)

Carlos, 6 (en net zoveel loopballen)

Gosse, 6 (en net zoveel turnovers)

Miedema, 4 (geen opstootje veroorzaakt)

Jesse, 1 (verzoek hier niet genoemd te worden geweigerd)

Reinder, 0 (wel opstootje veroorzaakt)