Personele problemen worden groter bij heren 1

Met Tom Miedema nog geblesseerd op de bank, en de bankspelers van heren 2 zelf aan het spelen, begon heren1 met een luxe 9 spelers tegen Exercitia uit Paterswolde. Dit zou alleen niet lang duren…

Mark begint de wedstrijd goed met 2 driepunters, maar de verdediging staat niet en zo loopt Exercitia snel uit naar 6-14. Om het erger te maken krijgt Jesse een pass, die afkaatst van de voet van Gosse, tegen zijn gezicht en is daardoor een groot gedeelte van de wedstrijd uit de running. Reinder schiet er nog een driepunter in, maar verder gebeurt er weinig. Stand eerste kwart: 11-23.

Het tweede kwart is niet veel beter, Mark krijgt last van zijn rug en moet uit de wedstrijd stappen. Merlijn verzilvert nog twee fast-breaks, maar gaat bij de laatste door de enkel, einde wedstrijd voor Merlijn. Zo gaan de heren de rust in met een 19-44 stand (8–21).

Met nog maar 6 man over begint Jahn II aan het derde kwart, de intensiteit wordt wat opgeschroefd en de verdediging staat strakker. Met zijn snelheid weet Aaron te scoren en ook Tom Schepers gooit er een mooie bal in. Jesse komt weer terug en mag twee vrije worpen schieten (beide raak) en ook Reinder gooit er een serie ballen in. Gosse sluit het kwart af met een buzzer-beater en zo eindigt het kwart in 36-61 ( 17-17).

Luc begint het laatste kwart lekker met twee scores, maar krijgt snel zijn 4e en 5e fout, en dus zijn de heren weer met 6. Strijdend tegen de vermoeidheid doen de heren, met onder andere scores van Carlos, nog hun best, maar de wedstrijd is gespeeld: 57-85 (21-24).

Al met al hadden de heren weer een te smalle (fitte) selectie om de wedstrijd te kunnen winnen. Compleet kunnen de heren het elke tegenstander lastig maken, maar compleet zijn is al een uitdaging op zich… In ieder geval dank aan het publiek, scheidsrechters en tafel, aan jullie heeft niet gelegen.

Scores:

Gosse, 11

Reinder, 8

Carlos, 7

Jesse, 7

Mark, 6

Merlijn, 6

Aaron, 4

Luc, 4

Tom Schepers, 4