Ook derde wedstrijd van JahnII – heren2 gaat verloren

De eerste thuiswedstrijd en playing-coach Wim had weer 10’spelers ter beschikking inclusief zichzelf. De heren van Uithuizen kwamen op bezoek. Zij hadden een aantal spectaculaire partijen gewonnen. Dat viel op omdat zij vorig seizoen in de middenmoot meespeelden. Het bleek dat hun speler, #4 weer meedeed. Hij maakt het grote verschil in de wedstrijden. Want deze wedstrijd leverde hij 41 punten af.

Heren 2 was met een aantal gastspelers meer dan volledig. Bastiaan, Ben, Mark, Michiel, Lennart, Erik, Thom, Merlijn en Martijn. De Highlanders waren slechts aanwezig met 6 spelers. Het werd een grotendeels gelijkopgaande strijd.

In de eerste periode hielden de teams elkaar in evenwicht. Intussen hadden we vier driepunters gezien, waarvan 3 van Heren2. Jahn2 wist met de kleinst mogelijke voorsprong de periode af te sluiten: 23-22. Dankzij een opleving van Thom Edens wist Jahn2 de voorsprong bij rust uit te bouwen naar: 45-37. Er werd hard verdedigd door Bastiaan en Lennart op nr.4. Toch wist hij de weg naar de ring te vinden. In deze periode vielen 4 driepunters, twee aan elke kant.

Ook na de rust hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Even nam Heren2 gas terug en het werd 53-51. Toch was een kleine sprint door Lennart en Thom voldoende om een voorsprong te krijgen van 59-51. Nu was het Highlanders die met 22-24 deze periode won. Dat was mede dankzij de vier driepunters aan hun zijde. Jahn2 behield de voorsprong met 67-61. In de vierde periode moest Jahn2 gas terug nemen in de verdediging. Het had veel energie gevergd, en Lennart moest even gewisseld wegens kramp. Schuur schoot een eerste driepunter en bracht de voorsprong op 72-64. Bij Jahn2 schoot Lennart zijn 5e driepunter en bracht de stand op 75-72. De aanvallen van Jahn2 werden daarna onzorgvuldig uitgevoerd. Daardoor kreeg de tegenstander de rebound en kon gaan rennen. Dit was hun sterke kant. Zo lukte het hun de achterstand om te draaien in een

75-85 voorsprong in de 8-ste minuut. Vanwege een geknakt moraal, lukte het Wim niet meer om de spelers aan te zetten tot een slotoffensief. Highlanders speelde goed de tijd uit. Helaas waren een driepunter en twee rake vrije worpen van Bastiaan te weinig om het gat van 10 punten te dichten. Eindstand werd 80-90 in het voordeel van de Highlanders.

Topscore werden Lennart met 23 en Bastiaan met 22 punten. Ondanks verlies was het nog wel gezellig aan de bar bij Martin en Trea. En enkele supporters zetten de gezelligheid door bij Wim thuis.