Net niet voor Heren 1

Na de sterke overwinning op Green Lions afgelopen week waren de verwachtingen voor Heren 1 tegen het top 4 team Celeritas-Donar hoog. De heren missen Miedema en Merlijn maar hebben alle bankspelers tot hun beschikking.

Jahn gaat het eerste kwart in met de doelstelling om met een hoge intensiteit te spelen. De starting five, Jesse, Lennart, Luc, Reinder en Carlos weten dit goed op te pakken en lopen via scores Jesse (driepunter), Reinder en Carlos snel uit naar 6-2. Daarna wordt de verdediging iets afwachtender en komt Celeritas-Donar op gang. Ondanks 6 punten van Mark winnen de heren het eerste kwart net niet met 18-19.

Aaron opent het eerste kwart met een knappe steal en score, daarna vallen de heren echter stil. Celeritas-Donar zet een zone press neer en doordat de heren de afspraken steeds net niet uitvoeren worden hierdoor veel turn-overs gemaakt. Na een aantal keer oefenen en een time-out wordt met een simpele press-breaker de zone goed uitgespeeld en stapt Celeritas weer terug in een man-to-man. Het leed is echter al geschied, 29-39 (11 – 20).

In het derde kwart weten de mannen uit Stadskanaal weinig grip te krijgen op de aanval van Celeritas. De intensiteit is er net niet en zo worden alle duels net niet gewonnen. Lennart (9 punten) en Bastiaan (8 punten) zijn aanvallend wel productief maar het derde kwart wordt weer net niet gewonnen, 51-65 (22 – 26).

Het laatste kwart proberen de heren het nog een keer, maar het zit er helaas (net) niet in. De mannen uit Groningen zijn fitter en laten zien liever te willen winnen. Met een driepunter van Schepers sluit Heren 1 de wedstrijd af met 67-86 (16-21).

Een hele rij van net niet’s zorgt ervoor dat Jahn niet opgewassen is tegen het team uit Groningen. Ondanks dat de heren goed meekwamen met het team dat 4e staat in de eerste klasse had er meer in gezeten. De intensiteit die vorige week goed aanwezig was miste vandaag. Volgende week mogen de heren aantreden tegen en in het verre Sneek.

Dank aan de zeer goed gevulde tribune, de tafel die fouten en time-outs perfect doorgaf aan de teams en de zeer netjes fluitende scheidsrechters.

 

Scores

Bastiaan, 16

Lennart, 12

Jesse, 9

Carlos, 8

Mark, 6

Reinder, 4

Gossr 3,

Schepers, 3

Aaron, 2

Luc, 2

Jos, 2