Jumping five wint met Ippon

Op zaterdagavond 8/10 moest Heren 1 in Peize aantreden tegen kampioenskandidaat Jumping Five. Met de drie lange mannen vanwege diverse peintjes afwezig een pittige uitdaging. Onder leiding van de nieuwe coach Ivo beginnen Aaron, Mark, Jesse, Bastiaan en Gosse aan de wedstrijd. De heren verdedigen strak, maar hebben moeite tegen de lengte (en kilo’s) van Jumping Five, waardoor ze meerdere keren (succesvol) richting de vrije worplijn mogen. Mede dankzij een productieve Bastiaan eindigt het eerste kwart in 17-15.

Jesse begint het tweede kwart lekker met twee driepunters, en ook Merlijn en Mark doen een duit in het zakje om tot 27-27 te komen. Dan vallen de ballen echter even niet en loopt Peize uit tot 39-32. Maar met nog een seconde te spelen schiet Lennart vanuit “Downtown” een driepunter binnen en blijven de heren kort op Peize met rust: 39-35 (22 – 20).

De heren van Peize beginnen het derde kwart scherper, en binnen 2 minuten staat het 45-35. Daarna herstelt Jahn II zich weer, maar de marge blijft tussen de 6 en de 10 punten. En dan, in de 9e minuut, waant de nummer 12 van Peize zich in een Judo wedstrijd. Hij werkt Tom M naar de grond en houdt hem daar gedurende langere tijd in een houdgreep. Niet meer dan terecht, stuurt de scheidsrechter hem de zaal uit met een diskwalificerende fout. Terwijl iedereen van de shock bijkomt schiet Tom S een van de twee vrije worpen raakt en eindigt het derde kwart in 64-52 (25 – 17).

Het laatste kwart is de concentratie weg bij de heren, alhoewel Lennart het kwart nog opent met een driepunter valt het daarna 6 minuten stil (12-0). Merlijn weet als eerste weer te scoren en nadat Gosse er nog een zeldzame driepunter in schiet eindigt de wedstrijd in 78-62 (14-10).

En zo krijgt de verder sportieve wedstrijd dankzij de idiote actie van nummer 12 toch een vervelende nasmaak. Gelukkig is Tom M weer helemaal herstelt en zien we de nummer 12 waarschijnlijk gedurende langere tijd niet meer op het basketballveld. Heren 1 weet dus helaas niet te winnen van het sterke Peize, maar heeft, ook met oog op de afwezigheid van de lange mannen, een prima prestatie neergezet. Dat biedt dus kansen na de herfstvakantie tegen The Shadows (29/10 om 17:45 in het Page, be there!). Dank aan het publiek (Vera, Bas), tafel en scheidsrechter (prima wedstrijd gefloten in zijn eentje).

Scores:
Lennart, 14
Bastiaan, 11,
Jesse, 9
Gosse, 8
Mark, 7
Aaron, 6
Merlijn, 6
Tom S, 1
Tom M, 0
Ruben, 0