Ju16 – Jumping five

U16 speelt eerste wedstrijd 2016 in Peize tegen Jumping Five

De vorige wedstrijd tegen deze tegenstander hadden we gewonnen. We wisten dus dat een winst wel mogelijk zou moeten zijn. De wedstrijd begon dan ook gelijk op.
Ik weet niet of het kwam doordat we uit speelden maar na een tijdje vielen bij hun meer ballen dan bij ons. Onze verdediging stond sterk maar rebounden was erg lastig met een tegenstander die bijna allemaal langer was dan wij. We hadden dan ook moeite met het verdedigen van de lange spelers van de tegenstander. Ze maakten namelijk goed gebruik van die lengte door te posten op de center positie.
Door proberen ze tegen te houden in de verdediging regende het fouten bij ons, zo had ik (martijn) in het 2e kwart al 4 fouten… daar baalde ik enorm van. Ook Erwin (Bos) kreeg veel fouten en moest er laat in de 3e periode uit met 5 fouten.
In de aanval konden we gelukkig wel punten mee pakken maar uiteindelijk na een sportieve wedstrijd tegen een leuke tegenstander moesten we toch de punten bij de thuisploeg achter laten. Eindstand 63-41, winst voor Jumping Five.