Jongens U22 Jahn2 winnen van Assist (21.2.2015)

Harrie zijn U22-team was op vrijdagavond in het Pagecentrum niet compleet. Roelf speelde niet mee omdat hij dit weekend meeloopt in de NK en Jonathan was afwezig. Zodoende waren er slechts zeven spelers inzetbaar. Ook Assist was niet compleet door allerlei oorzaken. Gelukkig was wel de trouwe supportersschare aanwezig.

Eerste periode
In de eerste periode kwamen de jongens-U22 moeizaam op gang. Ondanks de rake driepunters van Bas en Lennart, bleef Assist goed bij met het scoren: 12-8 was de stand na vijf minuten. Het was verdedigend te gezapig bij Jahn2. Even was er een kleine opleving. Prima aanvallen die werden afgerond, Lennart had een mooie drive over de baseline en scoorde met een reverse-layup. Dit zorgde twee minuten later voor een 18-8 voorsprong.
Daarna viel het aanvallend bij het team van Harrie stil. Ook Assist had moeite om te scoren ondanks de gekregen kansen. Gelukkig verzorgde Jahn2 in deze fase wel de verdedigende rebounds. De voorsprong bleef en het verschil werd iets verkleind: 21-13.

Tweede periode
Ook in het begin van de tweede periode had Jahn teveel kansen nodig. Lennart gooide zijn tweede driepunter raak. En na vier minuten werd de voorsprong vergroot naar tien punten: 28-18. Daarna volgde er in twee minuten een sterke fase voor Jahn2. Zowel Bas als Lennart schoten samen 3 driepunters raak. Daarna volgde twee rake vrije worpen en een veldscore. Dit gaf Jahn2 in de zevende minuut een 41-22 voorsprong. Een mooie aanval werd gezien in de actie van Wildrik. Lennart werd gedubbel-teamed, echter Wildrik was afgerold richting bucket. Hij werd aangespeeld door Lennart en Wildrik kon 1-0 afmaken. Daarna kwam Assist met een tegenoffensief. Jahn wist slechts één score te maken en Assist kwam terug naar 43-30. Jesse had in de laatste minuut een mooie afsluitende score. Hij werd gefouled en scoorde de and-one. De ruststand werd bereikt bij 46-31.

Derde periode
Ook in deze periode was verdedigen niet de eerste opdracht, die goed ingevuld werd. Jesse scoorde een prima driepunter in de vierde minuut. En bracht daarmee de stand op 51-34. Pas vanaf de zevende minuut in deze periode maakte Jahn2 het verschil. Merlijn had twee prima scores, gevolgd door een score van Bas: 58-36. Daarna gevolgd door 3 driepunters van Lennart en een score van Carlos, na een goed gepakte aanvalsrebound. De mooiste driepunter kwam van Lennart. Met nog weinig seconden te gaan, dribbelde hij 2 meter over de middellijn en legde aan voor een ver schot. Deze is vaak geoefend in de training. En nu viel hij raak in de zoemer. Hiermee werd de eindstand van deze periode 70-40.

Vierde periode
Assist maakte in het begin werk van de achterstand. Zij realiseerden snelle scores, doordat de verdediging van Jahn niet goed werkte. Vooral na screens op de kop, konden de Assenaren vrij insnijden richting de ring. Na twee minuten werd de stand 74-49. Een score van Wildrik bij 76-51 was wel belangrijk. Wildrik, Bas (met een mooie actie over de baseline), Jesse en Merlijn, (met een vliegende score door de bucket en richting ring) scoorden op allen een rij. Daardoor werd het plotseling 86-55. Met nog enkele scores aan beide zijden kwam er een einde aan deze wedstrijd. Een reguliere overwinning op een lastige tegenstander. Er bleek aan de zijde van de Stadskanaalsters meer kwaliteit te zijn. En de wedstrijd werd goed gefloten door Dave en Wim.

Periodestanden: 21-13, 25-18, 24-9 en 20-19

Scores:
Lennart 24 punten,
Bas – 23,
Jesse – 18,
Merlijn – 13,
Wildrik – 8,
Carlos – 4.