Jongens u18 overrompeld Millwings

Op 3 oktober 2015 moest Jahn Jongens u18 tegen Millwings Ju18. Door de mindere uitslagen en het lage doelsaldo van de tegenstander verwachtte Jahn II een niet al te spannende wedstrijd. Toch begonnen de jongens u18 serieus aan de wedstrijd.

Het 1e kwart ging Jahn sterk inside en pakte zo veel fouten mee. De vrije worpen werden goed geschoten (door o.a. Joey) waardoor er al snel een voorsprong op het scorebord stond. De verdediging stond ook goed waardoor de tegenstander tot slechte schoten werd geforceerd. Hierbij eindigde Erwin het kwart ook nog mooi door er een drietje in te schieten.Aan het einde van dit kwart stond het 17-5 voor Jahn.

Nadat coach Reinder de jongens erop wees dat ze wel iets meer druk konden zetten in de verdediging begonnen de jongens het 2e kwart met een aantal shooting fouls waardoor de tegenstander kansen kreeg uit vrijeworpen waaruit maar 1 op 8 werd gescoord. Door druk te zetten in de verdediging kreeg Jahn wel meer steals die uitliepen op vele fastbreaks (van Erwin en Aaron).Ruststand: 37-15 (20-10)

Het 3e kwart begon wat stroef met een 1e minuut zonder scores. In de 2e minuut begonnen de scores weer te vallen, ook als dit niet het geval was werden er sterke rebounds gepakt door de centers Chris, Olaf en Maarten. In de 6e minuut viel er ook nog een drietje voor Jahn door Aaron (goede motivatie van de zijkant door Lennart J). Helaas viel Joost in dit kwart uit,.. in zijn eeuwige vechtlust ging hij zo voor de bal dat hij de bal nog net binnen kon houden. Maar zelf helaas door de nooduitgang de zaal verliet, om vervolgens in het natte gras uit te glijden en z’n enkel te verzwikken.Aan het einde van dit kwart stond het 62-25 (25-10).

Het laatste kwart werd geopend door en spaar sterke acties van de “ up and coming” Tal. Kevin vond dat het ook tijd was om mee te gaan doen, waarbij hij eerst op een rollende bal dook. De eerstvolgende verdediging ervoor zorgde dat zijn tegenstander ging rollen, en daarna ook nog maar even een verre 2 punter raak schoot. In dit kwart worden er ook nog twee 3 punters gescoord door Michael (na een paar pogingen om er in te komen uiteraard). En om het af te maken eindigt Erwin de wedstrijd ook nog met een 3-punter.  Kortom het was een wedstrijd waarbij er lekker werd gespeeld door het team, en ook hard gewerkt werd. Iedereen van het team heeft z’n steentje bijgedragen, en uiteindelijk heeft iedereen gescoord.

De eindstand was 83-38 voor Jahn!

Scores:

Michael: 8

Erwin: 12

Tal: 3

Maarten: 0 ( De tafel heeft hier iets gemist..)

Joey: 9

Olaf: 2

Christiaan: 12

Daan: 5

Aaron: 25

Kevin: 2

Joost: 4