JahnII Heren2 wint eenvoudig van Moestasj 4

De heren van JahnII 2 waren nu voltallig met 11 spelers. Moestasj4 kwam met 8 spelers naar sporthal De Veenhorst. De uitwedstrijd in Groningen had Heren2 eenvoudig gewonnen, maar ze hadden net geen 100 punten behaald. Naast de aanvallende opdracht moest het team vooral ook aandacht besteden aan de verdediging. De luchtmacht was aanwezig en op de kop had het team met Lennart en Merlijn twee snelle spelers om vanuit de verdediging om te schakelen naar de break.

Eerste periode

Het was Moestasj die de eerste score op het bord zette. Daarna werd JosW. goed aangespeeld, hij scoorde twee keer. Opgeteld bij twee scores van Merlijn werd het 8-2 na drie minuten spelen. Heren2 had echter veel moeite om tegen de zone-verdediging, box and one, te spelen. En Moestasj profiteerde van de nog niet goed functionerende Jahn-verdediging. In de zesde minuut was het weer een wedstrijd: 10-8. Mooie scores van Bastiaan en Lennart bracht een periodestand van 14-8 op het scorebord.

Tweede periode

Omdat de aanval niet liep tegen de zone van Moestasj werden de spelers erop gewezen dat er meer beweging moest komen. De snelheid om de bal rond te passen moest omhoog, forwards dienden in te snijden en over te steken naar de andere zijde. Verdedigend was het belangrijk om de eigen tegenstander uit te boxen. De eerste vijf minuten werd er aanvallend redelijk gepresteerd, 23-12. Toen kwam de scoremachine los. Jeroen verschalkte menig tegenstander en wist meermaals te scoren. Merlijn pakte zijn punten mee vooral vanwege zijn snelheid van handelen. JosW. werd twee keer goed aangespeeld en scoorde en Lennart sloot voor rust af met zijn eerste driepunter en een 42-18 ruststand. De wedstrijd was gespeeld en de overwinning bijna binnen. Er werden 28 punten in een periode gescoord.

Derde periode

Na de rust werd het team door Wim op jacht gestuurd naar de 100 punten. Het had in het begin een averechtse werking. Na vijf minuten stond het pas 56-24. Maar in het tweede deel lukte het met bijdragen van iedereen om deze periode af te sluiten er de stand was 42 punten verschil. In deze periode werden er helaas 7 vrije worpen gemist. Maar gelukkig schoten de mannen ook 7 vrije worpen raak. Het was verdedigend een mooie verdienste om de tegenstander onder gemiddeld 10 punten per kwart te houden. Aan het einde werd de scorende productie vooral verzorgd door JosW., Bastiaan en Merlijn. Ook Thom en Mark droegen bij aan een 71-29 tussenstand.

Vierde periode

in deze eerste vijf minuten scoorde JahnII2 10 punten. Er werd nog geprobeerd om met een tweemans-press op de guard van Moestasj vaker in balbezit te komen. Dat had geen effect. Wel werden er in deze fase fouten gemaakt. Gelukkig voor JahnII schoot de tegenstander slechts 1 van 5 vrije worpen raak. JosW., Merlijn en Bastiaan zorgden in de laatste minuten voor een bijdrage richting de 100. De teller stopte op 91 omdat de tijd om was. De overwinning werd gevierd met een 91-46 eindstand. Er was goed gefloten door Herma en Jaap.

Na deze wedstrijd bleef het lang gezellig in de kantine van Jan Willem.

Periodestanden: 14-8, 28-10, 29-11 en 20-17.

Scores:

Jos Weijnans – 26 punten,

Bastiaan – 20,

Merlijn – 16,

Jeroen – 9,

Thom – 6,

Michiel – 5,

Lennart – 5,

Jos – 2,

Mark – 2.