JahnII-2 wint van Penta2

Wim moest het deze wedstrijd stellen zonder Bastiaan, Ben en Mark Goeree. Gelukkig was Merlijn voldoende hersteld van zijn enkelblessure en kon meespelen. Van de tegenstander Penta was niets bekend. Voor de wedstrijd stonden ze op plek 5 met maar 5 gespeelde en 3 gewonnen wedstrijden. Penta speelde met 7 en Jahn met 8 spelers.

Eerste periode

Wim startte met JosW., JosS., Jeroen, Thom en Lennart. In het begin van deze periode ging het scoren gelijk op. Penta had een wat kleiner team, dat over 2 goede schutters beschikte. Daarnaast waren deze balvaardig en schuwden de drive in de bucket niet.

Penta kwam daar geregeld Jos Weijnans tegen. Die de hele wedstrijd sterk aan het verdedigen was en weer een hoop blocks op naam kreeg. Na een 6-7 stand halverwege nam Wim een time-out. Aanvallend moest het team de bal sneller rond laten gaan tegen de Frieze zone. Zodat er hierdoor meer ruimte voor inside acties zou ontstaan. Na een eerste rake driepunter van Lennart op assist van Michiel, 9-7, liep toch de tegenstander iets uit naar 9-13. De laatste minuten stond Jahn veelvuldig aan de vrije worpenlijn. Daar schoten zij slechts 1 uit 6 raak. Een score van JosW. en Jeroen bracht een 14-16 stand op het scorebord.

Tweede periode

Jahn moest deze periode anders gaan spelen. De eerste score was voor Penta, 14-19. Wat JosW. in de eerste niet lukte, pakte hij op in de tweede periode. Een goede scorereeks van 10 punten die even werd onderbroken door een drietje van Lennart, zette Jahn op een 27-22 voorsprong. Met een hele mooie baseline move van Thom, weer een drietje van Lennart en een afsluitende score van Thom sloot Jahn deze periode winnend af. Met een zeer goede 20-8 periodestand, werd er gerust bij een 34-24 stand.

Derde periode

Na de rust werd de wedstrijd grimmiger en vooral fysieker. De gasten starten met een snelle driepunter. Maar wij hebben Lennart die met twee mooie scores de voorsprong vergrootte naar 38-27. Wim nam in de derde periode een time-out. In de aanval werden opnieuw twee dingen gevraagd: snelle balrotatie en spelers die door de zone snijden. De daarop volgende fase werd er niet echt goed gespeeld. De tegenstander kon Jahn vaak alleen foutief afstoppen. Daardoor stonden enkele spelers aan de v.w.-lijn. Nu werden er slechts 3 uit 8 vrije worpen raak geschoten. Tussen door scoorden Merlijn en Lennart belangrijke punten. De voorsprong werd groter en ging naar 16 punten:45-29. In het tweede gedeelte lukte de aanval minder goed en was het lastig verdedigen. Beide teams hadden 5 teamfouten en daardoor waren er geregeld vrije worpen. Penta kwam langzaam dichterbij. Mede door een prima laatste aanval, verzilverde nr6 zijn driepuntschot. Jahn stond nog ruim voor en leidde met 51-39.

Vierde periode

Penta ging over naar een man-to-man verdediging. Wim wilde het Penta lastiger maken en ging over in een zone. Met Lennart voorop in de aanval vergroten de heren opnieuw de voorsprong. Wel vanaf de vrije worplijn, waar Lennart 3 uit 4 raakschoot: 54-41. Toen Penta hun eerste driepunter raak schoot, 54-44, schakelden we over naar man. Na een mooi gelopen aanval kwamen Merlijn en Jeroen in scorepositie en ronden goed af: 58-44. Halverwege nam Wim nog een time-out. Er werd aandacht gevraagd opnieuw voor de snelle balrotatie. En zowel JosW. als Jeroen hadden veel ruimte in de bucket. Deze moest benut worden. Voor de guard of forwards de taak om deze 2 teamgenoten aan te spelen. Jeroen had een bevlogen periode. Mede door veel 1 tegen 1 en 1 tegen 0 situaties, scoorde hij dit kwart 15 punten! De overwinning kwam niet meer in gevaar. Het werd in de 7e minuut nog even spannend toen het verschil 8 punten werd: 65-57. Opvallend waren zes! rake driepunters van Penta in deze periode. Ook Thom, Merlijn en Jos sprokkelden nog enige punten. Jeroen ging omhoog achter de driepuntslijn en scoorde een mooie driepunter tot slot en zette daarmee de eindstand 77 – 63 op het scorebord. Totaal scoorde Jahn 26 punten en dat is een hele goede afsluiting.

De heren bedankten de dames voor hun inzet achter de tafel. En een vet compliment voor Ingeborg die zich goed staande hield in deze moeilijke herenwedstrijd naast een goed fluitende Jaap.

Na de winst stroomde rijkelijk het overwinningsbier en bleef het met de supporters Theo en Hennie nog lang gezellig aan de bar. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 9 januari 2016 in De Veenhorst om 20:00 uur. De dames beginnen om 18:15 uur en iedereen is weer welkom in het nieuwe jaar.

Periodestanden: 14-16, 20-8, 17-15 en 26-22.

Scores:

Jeroen – 21 punten,

Lennart – 18 punten,

Jos Weijnans – 17,

Thom – 10,

Merlijn – 8,

Jos – 2,

Wim -1.