Jahn2 Heren2 niet succesvol tegen Jumping Five2

Gelukkig wel met 8 spelers, maar nog niet optimaal, speelden Heren2 in Peize tegen Jumping 5. Dit was de nummer 2 van het vorig seizoen. We konden tegen deze tegenstander half-court man verdedigen. Belangrijk was het om in de wedstrijd in de aanval onze lengte te vinden. Met Jos in het veld en Thom als back up, was er een overwicht.

Playing-coach Wim startte met Jos, Bastiaan, Lennart, Michiel en Ben. Een redelijke start maakte deze vijf. Daarna werd er even niet gescoord en stond er 7-4 op het scorebord. Dankzij een drietje van Bastiaan en één van Lennart stond er een voorsprong van 11-12 op het scorebord. De gastheren namen daarna een kleine voorsprong van 3 punten en hield deze vast tot de rust: 27-24.

Dankzij Jos startte Heren2 sterk, 27-29 na ruim twee minuten. Daarna stokte onze productie en Bastiaan ging wegens een knieblessure naar de kant. Even later maakte Jos een drive naar de basket, hij blesseerde zijn bovenbeen en ging ook naar de kant. De scheidsrechterlijke beslissingen waren een tijdje niet in ons voordeel. Verdedigend liet Heren2 steekjes vallen en de stand werd 40-35 aan het einde van de derde periode.

In het begin van de laatste periode scoorden Michiel en Merlijn belangrijke punten. Daarna liep Jumping 5 langzaam uit naar een 10 punten voorsprong in de 5e minuut. Ook nu weer verkleinden Jahn2 H2 dit gat naar 51-45 in de 7e minuut. Het was lastig om de goede aanval te kiezen. Jumping 5 liep weer uit naar 60-46 in het begin van de 9e minuut. Een opleving van Lennart met twee rake driepunters kwam te laat. De eindstand van deze wedstrijd werd 62-52. Verdedigend waren het teveel fouten.

Ook in Peize werd een administratieve fout gemaakt en dient de stand 62-53 te zijn.

Topscorer: Lennart – 18 punten.