Jahn2 heren 2 hebben geen moeite met Epeios

De heren uit Musselkanaal vertrokken zaterdagochtend vroeg naar Zuidlaren. Heren2 was niet compleet wegens afwezigheid van Jeroen, Mark en Ben. Gelukkig kon Merlijn als bankspeler mee. En het bleek wel waarom. Ondanks dat hij pas in Zuidlaren op de bank zijn ontbijt nam, heerlijke Duitse bolletjes met boterhamworst, speelde hij bevlogen. Twee oud-MSK-ers zaten op de tribune. Wim Gerdes, oprichter en oud-trainer/coach van MSK, nu woonachtig in Zuidlaren. En Jan Edens, ook gespeeld bij de heren van MSK, die de kunsten van zoon Thom kwam bewonderen.

Eerste periode

Wim startte met Jos en Jos, Bastiaan, Lennart en Michiel. Bij Epeios was de belangrijkste speler afwezig. De aandacht in deze wedstrijd lag vooral in het verzorgen van de verdedigende rebound. In de aanval hadden wij duidelijk lengtevoordeel. Dus was het aanspelen van de centers Jos en Thom een uitdaging. Daarnaast mochten Bastiaan en Lennart vrij schieten. Met de warm- up ging dit zeer goed. Nadat Epeios met een eerste driepunter de leiding nam, 3-0 opende Lennart de score voor Jahn2 met een drietje. Toch duurde het warm draaien van het team tot de 5e minuut, stand: 7-7. Daarna had Heren2 een hele sterke fase, door vanuit de defense snel om te schakelen naar de aanval. Mooie acties zorgden voor vaak mooie scores. Merlijn stal de show, amper warm gelopen en binnen 20 seconden scoorde hij een mooie lay-up. Hij deed dat zwevend om zijn tegenstander en met een onderhandse worp. De vraag van Wim blijft: “Wat zat er in die Duitse Bolletjes?”. Scores van Bastiaan, Thom, Merlijn (2x) en JosW. bracht Heren2 op een 7-15 voorsprong binnen twee speelminuten. Even scoorde de tegenstander een vrije worp in de 6e minuut: 8-15. Daarna werd er alleen maar gescoord door een op dreef zijnde heren2. Deze periodestand kwam uit op 10-27.

Tweede periode

Deze periode werd slecht gespeeld in de eerste 5 minuten. Er werd te gehaast gespeeld. Er werd door onzorgvuldig spel te vaak mis geschoten. Gelukkig werd er wel goed verdedigd. Alleen JosW. wist te scoren en de tussenstand werd: 10-29 na vier minuten spelen. In de resterende deel waren de scores van JosW., Bastiaan, Merlijn en Thom van belang. Zij brachten een ruststand van 19-43 op het scorebord. Eigenlijk was de wedstrijd gespeeld. De heren van Epeios namen een 15 minuten lange pauze, vanwege het feit dat ze met 6 spelers waren.

Derde periode

Een voortvarend begin van Jahn2. Dankzij een ontketende Lennart, scoorde hij 3 drietjes binnen 3 minuten speeltijd. Stand werd daarmee: 21-52 in het voordeel van Jahn2. De lengte werd deze periode goed ingezet. Na een score van JosW. dacht Bastiaan, wat Lennart kan, kan ik ook +3: 23-57. Daarna verzaakte Heren2 in de verdediging en kon Epeios vanuit de reboundsituatie een aantal keren scoren. Na 6 minuten spelen stond het opeens: 33-59. Helaas voor Jahn2 ging in deze minuut JosW. eruit vanwege zijn vijfde fout. Hij ging voor de rebound, samen met een tegenstander. En Jos maakte, wat men in judo zegt, een mooie Koka. In de slotfase waren er belangrijke scores van Merlijn, twee vrije worpen van Lennart en Thom en daarmee een voorsprong van 35-66. Een voorsprong van 31 punten.

Vierde periode

In deze periode ging het goede spel in de eerste minuten door. Thom scoorde vrolijk verder. En Michiel scoorde een mooie jumper. Nadat Bastiaan had gescoord, bracht Thom de voorsprong op 35-73 na een rake vrije worp. In de volgende vier minuten maakte de Heren er een potje van. Aanvallend werd er tot de 8-ste minuut niet meer gescoord. De tussenstand werd 45-73. Er was echter geen reden om onrustig te worden. Gelukkig gooide Bastiaan weer een driepunter raak. In de eindfase stond Epeios met 4 spelers in het veld. Dit wegens 2 spelers met 5 fouten. Met een vrije worp van Michiel en twee rake v.w. van Lennart werd een 49-79 eindstand bereikt. Het bleef ondanks het vroege uur op de dag nog gezellig in de kantine van sporthal De Zwet. Volgende week speelt men de revanche, hopelijk zijn beide teams dan volledig.

Periodestanden: 10-27, 11-16, 14-23 en 14-13.

Scores:

Bastiaan – 18 punten,

Lennart – 18,

Jos Weijnans – 16,

Merlijn – 15,

Thom – 9,

Michiel – 3.