JahnII Heren2 – Epeios 1

De heren van JahnII waren in de basis compleet. Alleen Jeroen, Thom ontbraken. Nadat vorige week redelijk eenvoudig de uitwedstrijd was gewonnen, werd geen moeilijke wedstrijd verwacht. De gasten uit Zuidlaren waren met 7 spelers aangereisd.

Eerste periode

Een slecht begin voor Heren2 vanwege de moeizaam tot stand komende scores. Kansen werden wel gecreëerd. Vanaf de vrije-worpenlijn schoot Michiel slechts een uit vier pogingen raak. Met een score van JosW. stond er 3-3 in de 3e minuut op het scorebord. Daarna nam Epeios brutaal de leiding. Zij kwamen in de achtste minuut op een 5-10 voorsprong. Weinig samenspel bij JahnII was de eigenlijke oorzaak van dit slecht begin. Vooral de niet uitgevoerde opdracht aan het team om goed zijn eigen man te verdedigen, en uit te boxen. Na tien minuten spelen stond er een schamele 10-10 op het scorebord. Wat een grootverschil met de uitwedstrijd, toen was het 10-27.

Tweede periode

Het verschil met de eerste periode is duidelijk te zien. Vooral als er wel wordt samengespeeld. In een bevlogen vier minuten scoorden de basisvijf vijftien punten! Met Ben Meijer in tweede periode in het veld liep JahnII uit van 10-10 naar …? een voorsprong van 25-14. De resterende 6 minuten ging het scoren weer gelijk op. JosW. werd te weinig betrokken en daardoor leek het aanvallend op te geforceerd spel. In de verdediging had niet iedereen zijn eigen man onder controle. De tegenstander wist geregeld te scoren. De opgebouwde voorsprong werd met de rust behouden: 33-23.

Derde periode

Het begin van deze periode kenmerkte zich door een even goede start als in het begin van de tweede periode. Scorend zetten vooral Merlijn, Bastiaan, Michiel en Lennart de punten op het scorebord: 47-27 na 5 minuten.

Bastiaan blesseerde zich en ging toch door. Later moest hij even eruit, vanwege teveel pijn aan zijn enkel. In de 7e minuut bedacht Jos Sandker dat hij ook weer op papier wilde staan. En niet alleen met fouten. Hij legde aan voor zijn driepuntspoging en schoot deze raak. Toen dacht Lennart, ik kan niet achter blijven. Lennart schoot zijn eerste en, helaas ook, enige rake driepunter. De stand werd daardoor 53-27. De tegenstander werd bijna gedubbeld. Lennart was wel sterk in het geven van assist en in het verdedigen van zijn man. Zijn tegenstander scoorde niet meer in deze tweede periode. De eindstand werd 53-29.

Vierde periode

Zuidlaren opende dit kwart met twee driepunters. Dit was een slechte periode voor heren2 vanuit verdedigende perspectief gezien. De gasten verkleinden de achterstand naar 18 punten in de vijfde minuut: 40-58. In de resterende vijf minuten scoorde alleen Bastiaan nog voor de ploeg. Gelukkig kon Epeios niet van deze slechte fase profiteren. Zelfs niet zonder de aanwezigheid van JosW. Hij zat de rest van de tijd op de bank omdat hij te ‘roppig’ werd. Jaap waarschuwde de coach vroegtijdig voor eventuele consequenties. Daarmee besloot Wim om Jos rust te gunnen. De wedstrijd eindigde met een 66-50 overwinning.

Na de wedstrijd was het wel weer gezellig en een goede sfeer. Een aantal heren was wegens carnaval of een ander feest direct vertrokken. Ook Zuidlaren bleef even zitten.

Wist u datjes:

  • Dat na de wedstrijd voor de aanwezige heren een heerlijke hapjesschaal van Jan Willem rondging;
  • dat Michiel weer ‘een halve kilo’ kwijt is na deze wedstrijd;
  • dat hij goed op koers ligt om 25 kilo minder te scoren op de weegschaal;
  • dat hij daarom vertrok voordat de hapjesschaal rondging J;
  • dat Merlijn ook zonder Duitse bolletjes, goed bezig is in de aanval;
  • dat hij al zijn vrije worpen raak schoot, 100%;
  • dat hij zijn Reboundtechniek heeft aangescherpt door het advies van Jona toe te passen;
  • let op: dat Merlijn twee keer heeft meegespeeld met Heren2 zonder blessure!

 

Periodestanden: 10 – 10, 23 – 13, 20 – 6 en 13 – 21!

 

Scores:

Merlijn – 16 punten,

Bastiaan – 15,

Lennart – 15,

Jos Weijnans – 12,

Michiel – 5,

Jos Sandker – 3.

 

Met vriendelijke groeten,

Wim Wessels