Jahn II Mu22 – Quintas Mu22

Zaterdag 13-2-16 gingen we naar Lemmer toe, want om 18:15 uur hadden we een wedstrijd tegen Quintas. Het was de eerste keer dat we tegen Quintas speelden.

In het eerste kwart begonnen we niet op ons best. De tegenstander was scherper dan ons, waardoor we een kleine achterstand kregen. Door fouten van onze kant had te tegenstander ook veel vrije worpen. We eindigden dat kwart met een achterstand van 15-9.

Het tweede kwart begon hetzelfde. Jammer genoeg hadden Evelien en Carlijn na dat kwart al 3 fouten. De laatste paar minuten van dat kwart ging het beter. We begonnen onze achterstand in te halen. Ook kregen wij dit kwart een aantal vrije worpen, waaronder Aline, en zo hebben we ook punten gescoord. Wel stonden we na het tweede kwart nog steeds achter met 29-24.

Na de pauze gingen we door met de achterstand inhalen. In de eerste 3 minuten was er bij ons 4 keer gescoord, terwijl er bij de tegenstander alleen een keer gescoord door een vrije worp. We kwamen ook dichterbij de tegenstander door een paar mooie scores van Marjan en een goede verdediging van Renée. Na het 3e kwart was de score 42-44 en stonden wij dus voor.

En in het laatste kwart gingen we zo verder. Met scores aan Quintas’ kant en scores aan onze kant werd het een spannende wedstrijd. Anne scoorde nog een driepunter, waardoor onze voorsprong weer een beetje groter werd. Verder had Liesbeth veel rebounds waardoor er veel Fast-breaks gelopen konden worden. De wedstrijd werd afgesloten door een mooie laatste score van Paulien waardoor de uitslag 56-64 was.

 

Punten

Marjan : 17

Carlijn : 14

Evelien : 14

Anne : 10

Paulien : 4

Liesbeth : 2

Renée : 2

Aline : 1