Jahn II MU22 – BV Leeuwarden MU22

We begonnen de wedstrijd zonder Anne. Het zou een wedstrijd te worden waarin we hard zouden moeten werken. Het eerste kwart speelden we sterk maar konden we niet helemaal mee komen met onze tegenstander. Door een paar mooie scores van Carlijn, Floor en Marjan, een strakke verdediging van Paulien en rust in het spel mede door Jet hebben we wel punten gemaakt. Desondanks eindigde het eerste kwart met 8 – 17 voor BV Leeuwarden.

Het tweede kwart begon erg sterk. Evelien en Marjan wisten de weg naar de basket goed te vinden. In het 2e kwart ging het erg gelijk op. De verdediging zat goed dicht en we wisten te scoren uit de fouten die de tegenstander in de verdediging maakte. Aan het einde van het tweede kwart zakte het in de verdediging een beetje in en daarom scoorde de tegenstander nog wat punten. Mede daardoor zijn we de rust niet in gegaan met een voorsprong, eindstand van het tweede kwart: 29 – 39.

Na de rust begonnen we met goede moed en wisten we wat ons te doen stond: verdediging dicht, rustig onze aanval spelen en punten maken. Het waren maar 10 punten die we in te halen hadden. Carlijn en Liesbeth wisten goed gebruik te maken van de ruimte die ze kregen van de tegenstander en scoorden daar uit. Renée en Aline hielden de verdediging goed dicht door hun mannetje bij de basket vandaan te houden. De balletjes vielen er alleen niet heel gemakkelijk in aan onze kant. We stonden nog steeds achter in het 3e kwart en sloten hem af met 42 – 56.

In het vierde kwart moesten we alle kansen optimaal benutten om nog kans te maken op de winst. De verdediging stond heel sterk aan het begin van het laatste kwart. Marjan wist alle ballen die ze kreeg prima door de ring te gooien of over te geven aan Evelien en door die goede samenwerking kreeg de tegenstander het nog erg moeilijk. Met nog 2 minuten te spelen was de stand 60 – 62 voor BV Leeuwarden, we konden dus nog winnen! In de time out van Bennie kregen we mee dat de verdediging volledig dicht moest. Jammer genoeg kreeg onze tegenstander in de laatste minuut nog te veel kans om bij de basket te komen en het is ons helaas net niet gelukt.

De eindstand was 62 – 69.

Marjan: 24.

Evelien: 17.

Floor: 15.

Liesbeth: 4.

Carlijn: 2.