Jahn II Dames1 – BVG Dames2

Toen zaterdag de duisternis al was gevallen moesten de Dames nog aantreden tegen BVG Dames 2. Een nieuw team, dus we wisten niet precies wat we konden verwachten. De bal werd omhoog gegooid, weg getikt en kwam in de handen van Jahn. Al gauw hadden we door dat deze dames ons niet heel veel weerstand zouden bieden, deze weerstand kwam echter wel van de ring.

De wedstrijd begon moeizaam. De aanval, die we vrijdag tot in den treure hadden geoefend, liep goed tot dat we onder het basket kwamen. We misten allemaal de scherpte om de aanval accuraat af te maken. Met als resultaat dat de een na de andere bal van de ring stuiterde of zelfs tegen het bord aan kletste. In de verdediging stonden we er wel met als gevolg dat de tegenstander amper bij het basket in de buurt kwam. Na 10 minuten zuivere speeltijd stond er een lelijke 3-8 op het score bord.

De wil was er zeker en het vertrouwen in een goede afloop ook. Eindelijk waren we wakker en begonnen de ballen te vallen, daardoor stonden we halverwege het tweede kwart ineens met 6-23 voor. Lott knalde er een driepunter in en Herma was on fire. Marjolijn en Iris waren scherp in de verdediging, maar onze definitie van een zuiver block was anders dan die van de scheids en dus mochten de dames van BVG vaak op de vrije worplijn staan. Yvonne had mooie center moves maar werd steeds op de handen geslagen zonder dag er gefloten werd. Het percentage vrije worpen dat er bij BVG in ging was echter laag waardoor we met rust uit waren gelopen naar 12-25.

Het derde kwart verzwakten we weer wat waardoor de tegenstander wat dichterbij kon komen, maar het verschil werd nooit kleiner dan 12 punten. Het vierde kwart hebben we nog een flinke eindsprint kunnen trekken. Marijke en Rianne hadden een paar leuke breaks met z’n tweeën en Inge kwam vaak vrij voor het schot. Een moeizame wedstrijd met ondanks nog een redelijk resultaat, eindstand: 26-52 .

Punten: Marijke 9, Annelott 9, Ingeborg 14, Iris 2, Rianne 9, Herma 9.