Heren winnen in moneytime.

Vrijdag 10 april, alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, en wel tegen angstgegner Olympia uit Groningen (2e in de stand).

Geheel in lijn met de rest van het seizoen beginnen de heren niet helemaal lekker, ondanks een score van Tom staan ze gelijk met 2-6 achter. Daarna gaat het tempo omhoog, door goede defense wordt Olympia gedwongen noodschotten te nemen voordat de shotklok afgaat. Met een sterke defense van Ruben en Carlos en scores van Magic en Robin eindigen de heren het eerste kwart met 13-8.

Het tweede kwart stokt de aanval, hoewel de verdediging nog sterk staat worden er weinig simpele scores gemaakt. Mark houdt de heren dit kwart in leven door 4 schoten te raken en daarmee 9 punten binnen te halen. Ruststand 27-23 (14-15).

Het derde kwart is simpelweg dramatisch, hoewel de heren nog twee scores tegenover 2 driepunters kunnen zetten in de eerste 3 minuten lopen de Groningers via een 14-0 run uit naar 31-43. Reinder en Jesse weten hier door vrije worpen nog 34-43 van te maken met het einde van het kwart (6-20).

Het laatste kwart, moneytime, gaan de heren in met een behoorlijke achterstand. Maar dat de wedstrijd nog niet gespeeld is blijkt als de heren het tempo opvoeren en een full court press neerzetten. Met een 10-0 run komen de heren al snel gelijk, waarbij Luc met een geweldige inzet laat zien hoe jong hij eigenlijk is. De heren uit Stadskanaal weten dit tempo vol te houden en dankzij driepunters van Jesse en een buzzer beater driepunter van Gosse (ja echt…) lopen de heren uit naar de eindstand 59-49 (25-6).

Hiermee is Winschoten (ook aanwezig als publiek, en scheidsrechter..) zo goed als zeker kampioen. Volgende week mogen de heren hun nog wat charme afhalen van hun kampioenschap door als enige team twee keer van ze te winnen (van de drie confrontaties). De derde plek is zeker voor Stadskanaal, en de tweede plek is nog mogelijk. Dank aan het vele publiek, de (strenge, maar rechtvaardige) scheidsrechters en de tafel.

Scores:
Mark 16 (2 driepunters)
Jesse 14 (3 driepunters)
Gosse 10 (1 driepunter)
Merlijn ‘Magic’ 6
Reinder 6
Robin 4
Tom 3
Carlos 0
Luc 0
Ruben 0