Heren komen kilo’s tekort tegen Arrows

Met een hele waslijst aan afmeldingen (Luc (weekje weg), Reinder (coachen), Merlijn (geblesseerd), Tom M (geblesseerd), Aaron (spelen U18), Jos (??)) reisden de heren af naar het verre Damwoude. Na een lange tocht over barre wegen kwamen ze aan voor wat een moeilijke wedstrijd beloofde te worden. Een wedstrijd spelen in Friesland is namelijk nooit makkelijk. Na een goede warming-up gingen de heren van start..

Alhoewel, start? Binnen 4 minuten staan de heren weer ouderwets achter (10-0). Dan lijkt Mark met een driepunter het tij te keren en na scores van Gosse en Carlos staat het 12-7. Daarmee is het weer even afgelopen, want er wordt verder geen schot geraakt en door het over(ge)wicht van de Arrows inside weten de heren ook geen enkele rebound te pakken. De Arrows gaan gewoon lekker verder en zo eindigt het eerste kwart in 27-7.

Het tweede kwart begint er wat ritme te komen. Bastiaan en Jesse schieten raak en ook Carlos vind inside ruimte om zijn acties te maken. De heren komen rustig terug in de wedstrijd  en gaan de rust in met 39-23 (12–16).

Grote afwezige is tot nu toe Lennart, met 0 geraakte schoten. Hier komt snel verandering in na rust als Lennart 3 driepunters binnenschiet. Verdedigend krijgen de heren echter geen vat op de sterke / zware centers. Dit levert veel fouten en vrije worpen op en hierdoor krijgen ze ook veel kansen door de aanvallende rebounds die ze pakken. Alhoewel de heren een redelijke 16 punten maken dit kwart krijgen ze er helaas 23 tegen: 62-39.

Het vierde kwart vallen de schoten bij Jahn redelijk, verdedigend blijft het helaas lastig en wordt het niet meer spannend. Tom Schepers krijgt nog even de geest te pakken en loopt zowaar meerdere fast-breaks. Waar hij de eerste keer nog afgefloten wordt voor een loopbal, hebben de scheidsrechters de volgende keer medelijden met hem en laten ze hem rustig een lay-up lopen (wat nog spannend genoeg is ook). Einde wedstrijd: 96-63 (34-24) .

Helaas geen winstpartij dus op het hoog geklasseerde Arrows. De mannen uit Stadskanaal kwamen spelers, maar vooral ook kilo’s, tekort om het de mannen uit Damwoude / Dokkum lastig te maken. Dankzij de uitstekend fluitende scheidsrechters is het in elk geval een leuke wedstrijd geworden. Vervolgens hebben de heren snel geprobeerd om het gebrek aan kilo’s op te lossen bij de KFC / McDonalds.

Scores:

Lennart 18
Gosse 10
Mark 8
Bastiaan 8
Jesse 7
Carlos 6
Tom Schepers 6