Heren JahnII 2 overklassen Jumping Five 2(5.12.2015)

De heren waren op Mark Goeree na compleet. Dat was belangrijk voor deze wedstrijd. De nummer 1 van de ranglijst op dat moment kwam op bezoek. Jumping Five (J5) uit Peize is een geduchte opponent. Temeer omdat wij als MSK in een vorig seizoen twee keer van hun hadden verloren. En in de uitwedstrijd Henny zijn neusblessure nog steeds herinnert. J5 was met 7 spelers aanwezig. De wedstrijd werd gefloten door Reinder en Wim. Daardoor werd Bastiaan gelegenheidscoach. Wel geholpen door de ervaring van Michiel en Jeroen.

De heren wist wat hun te doen stond: winnen. Want volgende week is deze return al in Peize.

 

Eerste periode

De heren hadden een slechte start. De tip-off was voor Jahn, echter de breakpass op Lennart werd onderschept. Daarna volgden twee scores voor J5 en het werd 0-4. Toen volgde er bijna twee scoringsloze minuten aan beide zijden. Er werd in die fase goed en strak verdedigd door J5. Daarna was heren2 de spanning de baas. Zij speelden hun eigen spel. Afwisselend via schoten van buiten van Lennart en Bastiaan. En via Jeroen en JosW., die inside voor scores zorgde. Jos schoot na een score ook zijn bonus raak. Toch stond Heren2 achter na de eerste periode: 9-12. Gerhard was ook op de bank komen zitten.

 

Tweede periode

In deze beginfase startte de gasten veel scherper. Zij wisten genoeg kansen te creëren. En dit ook om te zetten in scores. Het leek even om te slaan in een gemakkelijke wedstrijd voor J5. De voorsprong voor de gasten groeide van 9-19 naar maximaal 12-24 in de vijfde minuut! Door een andere verdediging stopten zij de aanval van J5. En door ook sneller te gaan spelen, werden kansen gecreëerd. De verdediging van J5 stond er niet altijd. Heren 2 profiteerde van deze slechte fase van de tegenstander. Opvolgende scores van JosW. (1 v.w. raak), Merlijn, Lennart en Bastiaan zette in de achtste minuut een 19-24 stand op het scorebord. Nadat ook de tegenstander een vrije worp raak schoot was er nog minder dan een minuut te spelen. Twee steals op rij zorgden voor het verkleinen van de achterstand. Lennart en Merlijn tekende voor de ruststand van 23-25.

 

Derde periode

Na 10 minuten rust traden beide partijen weer in het veld. Lennart en JosW. Zorgden met hun scores voor de eerste voorsprong: 27-25 na een minuut spelen. Er werd weer fel gespeeld, vooral in beide verdedigingen. De scheidrechters hadden hier een hele klus aan om te zorgen dat er sportief werd gespeeld. Gosse maakte een drive en werd verkeerd afgestopt. Hij verzilverde zijn twee vrije worpen: 31-27. En daarna een ‘drietje’ van Bastiaan zorgde voor een voorsprong van 34-27. Daarna kreeg het aanvalsspel van Heren een boost. Ze overklasten met breaks en inside moves de tegenstander. Na 8 minuten spelen stond er een 44-30 voorsprong op het scorebord. J5 wist te verkleinen naar

44-34. Toen er nog ong. 8 seconden op de klok stond nam Bastiaan een drive naar de ring. Hij nam vlak over de middellijn een schot en werd gefouled. Hij schoot 2 van de 3 v.w. raak, stand 46-34.

 

Vierde periode

Het zou spannende laatste 10 minuten worden. Na drie minuten verkleinde J5 de achterstand naar de 10 punten grens: 48-38. Daarna vergrootten Heren2 hun voorsprong. JosW., Merlijn en Jeroen droegen in punten bij. En de voorsprong bleef: 56-42 in de zesde minuut. Nadat Gosse bijna over de scoretafel werd gedrukt, schoot hij ook deze keer zijn v.w. raak: 58-42. J5 regeerde het onverwacht verlies verbaal af op de fluitisten. Omdat ze niet meer aan het basketbal dachten, werd er niet meer gescoord door hen. Merlijn kreeg nog twee kansen op een score. Merlijn zette twee keer zijn speciale move in, “Magic Murl”. Helaas voor hem trapte de tegenstander wel in deze move, maar ging de bal niet raak. Nog een veldscore van Gosse en twee vrije worpen raak door Jeroen bracht Heren2 de overwinning met 64-42. De gevaarlijkste man van J5 uit het vorig seizoen werd in deze wedstrijd goed uitgeschakeld. Hij scoorde slechts 6 punten. En daarmee werd de ‘Sandker-strijd’ in het voordeel van Musselkanaal beslist.  Dit heeft de verdediging veel energie gekost en het team een hele mooie overwinning opgeleverd. Het werd een gezellige derde helft in het PageCentrum. Ondanks spelen op een vreemde basket, lukte het Heren2 toch te winnen en de koppositie in te nemen.

 

Periodestanden: 9-12, 14-13, 23-9 en 18-8.

 

Scores:

Jos Weijnans – 16 punten,

Bastiaan – 13,

Jeroen – 11,

Gosse – 9,

Lennart – 8,

Merlijn – 7.