Heren 2 wint voor de 3e maal van CeleritasDonar 5

 

De heren waren bijna compleet op Jos Sandker na. Gelukkig speelde Merlijn ook met Heren2 mee. Zowel Merlijn, Jos Weijnans en Bastiaan speelden met Heren 1 mee om degradatie te voorkomen. Op deze zaterdagavond kwam heren 5 van Celeritas-Donar voor de tweede keer op bezoek in de Veenhorst in Musselkanaal. Zij kwamen met 9 spelers voor deze wedstrijd. Het werd een leuke wedstrijd.

Eerste periode

Wim stelde voorop om deze wedstrijd serieus op te nemen. We hadden al twee keer gewonnen. Belangrijk was om vooral verdedigend de wedstrijd naar onze hand te zetten. Wim startte verrassend met Bastiaan, Merlijn, Thom, Michiel en Mark. Zodoende kon Jos even rust nemen van de H1 wedstrijd. En Lennart wilde rust nemen vanwege een nachtelijke dropping waarvoor hij uitgenodigd was. Na een moeizaam begin waarin Celeritas-Donar de leiding nam met 1-6. Toen mocht Lennart het veld in en hij schoot zijn eerste driepunter raak. Dat deed hij in twee opeenvolgende minuten vier keer! Alleen JosW. vulde de productie aan met een score. Er werd tevens een fout gemaakt en hij schoot de bonus raak. Hij verzilverde deze ook. In de zesde minuut was de stand omgedraaid. En de voorsprong was opgelopen naar 16-9. Afwisselende scores van Jos, Thom en Bastiaan bepaalden de eerste periodestand: 23-11.

 Tweede periode

Wim kon goed doorwisselen in het team met 4 spelers op de bank. Het begin van de tweede periode was moeizaam. Vooral door te veel ‘einzelakties’ en te snelle schoten werd veel balverlies geleden. Alleen een mooie score van Merlijn hield tegengewicht tegen de drie scores van de gasten. De stand na vier minuten was 25-17. Donar kwam binnen de 10 puntengrens. Toen pakten de Heren uit Musselkanaal hun goede ritme weer op en scoorde het ene punt na het andere. Er was goed verdedigd en de tegenstander werd maar één driepunter toegestaan. Spectaculair was de dunk van Jos, waarvan iedereen verwachtte dat die spetterhard raak zou zijn. Helaas spatte de bal af op de ring. Geen punten. Maar we hebben gelukkig de foto nog, dank Melanie. Dankzij scores van Thom, Bastiaan en Lennart werd het na 9 minuten 40-20. In de laatste seconden scoorde Bastiaan een onnavolgbare driepunter. Met weinig seconden en verdedigd door drie tegenstanders schoot hij vanaf de zijlijn even over de middellijn een lucky shot. Deze ging raak en Heren2 ging met een 43-20 voorsprong rusten.

Derde periode

Uiteraard pakte Heren2 het goede ritme weer op. Nu op de andere basket. Er waren veel opties om te spelen. De centers, Jos en Thom, speelden inside, Michiel aanwezig als highpost, Mark en Merlijn die op de forward-positie hun gang konden gaan, Bastiaan die naast zijn sterke drive richting basket ook kan schieten. En dan Lennart, hij schoot totaal 5 driepunters raak. Tot slot Ben, een altijd lastige verdediger voor de tegenstander. Na gelijk opgaan van de scores in de eerste vier minuten: 49-27, wist Jahn2 de tegenstander verdedigend lam te leggen. Zelf werd er ballen gestolen en mooie aanvallen afgerond. Af en toe werd er met snelheid gespeeld. In deze fase was het Merlijn die drie keer op rij scoorde. Waarvan een hele mooie steal onder het bord bij het innemen van de bal. Vijf minuten geen tegenscore van Celeritas en de voorsprong werd vergroot naar 65-27!

De periodestand werd bereikt bij 69-31.

Vierde periode

In de laatste periode ging het scoren gelijk op. Wat opviel waren een paar denderende blocks van Jos en Bastiaan. En een fijn blokje van Mark. Hij had de pech dat zijn doelpogingen niet door de ring gingen. Ben Meijer kreeg zijn famous 3 minutes aan het einde van de wedstrijd. Hij werd steeds in stelling gebracht om te doelen. Hij schoot bijna zijn eerste driepunter raak in deze wedstrijd. Na 40 minuten speeltijd stond er een mooie 84-45 overwinning op het scorebord. Nog één wedstrijd te gaan en deze is in en tegen Zuidlaren op 23 april.

De tegenstander feliciteerde ons met de overwinning en het kampioenschap.

Toen kwam namens de NBB afdeling Noord, Ben Wiersema het veld op. Hij sprak het team toe. Hij feliciteerde met het Kampioenschap en merkte op dat Heren 2 slechts één (uit)wedstrijd met 55-50 had verloren. Een verdiend kampioenschap en hij zag een mooi team die bestond uit een mix van jong en oud. Daarna overhandigde hij de Beker aan playing-coach Wim Wessels. Wim maakte een kleine ereronde voor het team. Toen was het de beurt aan het verenigingsbestuur. Ingeborg mocht alle heren zoenen en de kampioensmedaille omhangen. Vera en Rianne gaven alle heren een mooie kampioensroos voor de bekroning van dit kampioenschap. Daarna was er een fotoshooting door Melanie Stanneveld van het bedrijfje Pixmel.nl. Zij heeft door het hele seizoen mooie foto’s gemaakt van het herenteam. Waarvoor vanaf deze zijde onze speciale dank.

Hierna bedankt de heren de aanwezige supporters op de tribune. Velen zijn alle thuiswedstrijden geweest en sommigen waren er bij in de uitwedstrijden. Hulde!

Toen was het eindelijk tijd om het kampioenschap te vieren aan de bar. Gerhard had de kantine mooi versierd. Met vele supporters werd tot in de laatste uurtjes gedronken en lekkere hapjes gegeten. Zelfs de jarige van zondag, Martijn de Boer, kwam nog langs om zijn medaille op te halen en met het team mee te vieren.

Periode standen: 23-11, 20-9, 26-11 en 15-14.

Scores:

Bastiaan Drenth – 24 punten,

Lennart Wessels – 21,

Jos Weijnans – 18,

Merlijn Wiersema – 17,

Thom Edens – 4.