Heren 2 wint thuis van Celeritas-Donar 5

Na een vrij weekend stond op zaterdagavond (22-10) de thuiswedstrijd tegen Celeritas-Donar op het programma. Deze tegenstander was met 8 spelers afgereisd naar Musselkanaal.

De heren van JahnII waren goed bezet met 9 spelers. Dit dankzij de aanwezigheid van Martijn, Jos en Erik. Omdat er geen scheidsrechter van Heren1 beschikbaar was, volle agenda’s, besloot Wim om niet te coachen maar te fluiten samen met Jaap. Dit ook om boetes voor de vereniging te voorkomen! En vier enthousiaste dames waren gekomen om te tafelen. Bedankt dames voor deze sportieve inzet: Ingeborg, Rianne, Marjolein en Annelott. Er was één supporter gekomen, Trees, die ons goed aanmoedigde.

De heren maakten een goede start. Bastiaan startte met, naar later bleek, de enige driepunter in de wedstrijd, en stonden na 5 minuten voor met 11-5. Toch was het belangrijk om goed te blijven verdedigen. Donar speelde veel inside, omdat zij geen schutters mee hadden, en kwam in de bucket af en toe gevaarlijk door. Gelukkig voor JahnII misten ze veel schoten. De verdediging van Heren2 was  goed georganiseerd en zij pakten veel rebounds. Donar werd van het scoren afgehouden de resterende tijd. Na de eerste periode leidde JahnII met 19-5. Daarbij moet gezegd dat er door het team maar 2 uit 8 vrije worpen werd raak geschoten. In de tweede periode hield JahnII de voorsprong vast. Iedereen scoorde mee. Ook in deze periode gingen er slechts 4 van 10 vrije worpen raak. De rust stand werd bereikt met 33-16. Geen stand waarover de Heren zich zorgen moest maken.

In de derde periode maakten Heren2 het verschil. Vanaf de kop werd er driemaal een bal onderschept. Bastiaan, Lennart en Merlijn scoorden ieder en daarmee was het verschil 39-16 in het voordeel van JahnII. Thom, Merlijn en Martijn scoorden mee en maakten het grootste verschil, stand 47-20. In de slotfase nam Bastiaan alle scores voor zijn rekening. De derde periode eindigde in een 53-27 voorsprong. Deze voorsprong was voldoende om de overwinning in Musselkanaal te houden. Celeritas won wel deze laatste periode, 10-15, maar de winst ging met 63 – 42 naar JahnII- H2.

Velen waren direct vertrokken na de wedstrijd. Het was vooral Gerhard die gemist werd in de zaal, maar zeker ook na de wedstrijd aan de bar. Jos was zo blij met deze overwinning dat hij spontaan een schaal hapjes uitdeelde. Het komende weekend is Heren2 vrij.

Topscorers: Merlijn Wiersema en Bastiaan Drenth: ieder 16 punten, Lennart – 11 en Thom 10.