Heren 2 wint opnieuw van Celeritas-Donar

De uitwedstrijd had Jahn2 met 1 punt verschil gewonnen. Dus het was een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Celeritas-Donar5 was aanwezig met 9 spelers. Hun center was er niet en daarmee waren de ploegen numeriek in evenwicht omdat Jos Weijnans afwezig was. Heren 2 speelde zonder Jeroen en Mark en werd aangevuld met Merlijn en Luuk. Het team beschikte daardoor ook over 9 spelers. Wim had een tenue aan om eventueel mee te spelen. Lennart gaf aan dat we op één manier konden winnen: door een sterke verdediging neer te zetten.

Eerste periode

Gestart werd met Bastiaan, JosS, Merlijn, Lennart en Thom. Het begin was in het voordeel van Jahn2. Bastiaan had een mooie drive en scoorde. Hij kreeg nog een bonus, die helaas mis ging. De man-verdediging van Donar bracht weinig ruimte. In het begin kwam Jahn2 daardoor achter met 3-6. Door scores van Bastiaan en een nuttige aanvallende rebound met score van Merlijn, nam Jahn2 in de vijfde minuut een 7-6 voorsprong. Door te onnauwkeurige passes had Jahn2 moeite om goed tot scoren te komen. Thom verbrak de ‘stilte’ en scoorde 9-6. Daarna wist Jahn2 alleen vanaf de vrije-worpenlijn 3 uit 6 punten te scoren. Het werd 12-10. De laatste aanval was voor Donar. De guard zag dat er weinig tijd was en schoot ver achter de middenlijn zijn driepunter, … Raak! Zo eindigde Jahn2 met 12-13 achterstand in deze periode.

Tweede periode

De tweede periode werd er aanvallend beter gespeeld. De verdediging kon wel veel beter, want Donar profiteerde af en toe met een breakje. Merlijn raakte op dreef, hij liep goede lijnen en stond ook weer prima te rebounden. Michiel had het moeilijk inside. Hij werd hard aangepakt door zijn tegenstander. Dat werd niet altijd gezien door de verder prima fluitende Jaap en Marjolijn.  Hij scoorde 2 vrije worpen raak plus twee veldscores. Het team van Wim speelde af en toe slordig in de middenfase van deze periode en had daardoor te vaak balverlies.

Merlijn droeg 5 punten bij en de voorsprong was er bij 23-21. Daarna was er een sterke periode voor Bastiaan. Hij scoorde 2 driepunters en een veld score. En ook Lennart scoorde in de laatste minuut en Jahn2 ging met een 33-27 voorsprong de rust in.

Derde periode

Vol verdedigen werd gevraagd van iedereen. Dat ging, zou later blijken, heel goed. Door mooie scores van Michiel en Luuk en een driepunter van Lennart werd de stand opeens 40-29. Donar was overgestapt op een zoneverdediging. Daar had Jahn2 last van en kwam even moeizaam tot scoren. In een time-out werd aandacht gevraagd voor de aanval tegen een zone. Verder werd er in deze fase uitstekend verdedigd door Jahn2. Donar kreeg de punten niet kado. Lennart hield met twee scores de voorsprong vast: 44-33. Daarna werd Thom fout afgestopt en hij verzilverde een van de twee vrije worpen. Deze periode eindigde in een 45-35 voorsprong.

Vierde periode

Jahn2 had voldoende marge opgebouwd om in deze periode de overwinning zeker te stellen. Opvallend was de mooie driepunter in de eerste minuut van Lennart en de onverwachte driepunter in de laatste seconden van Michiel. Het werd nog even spannend toen de tegen stander rond de 5e minuut de achterstand wist te verkleinen naar 49-43. In een time-out werd afgesproken lange aanvallen te spelen en te gaan voor een actie naar de ring. Lennart en Merlijn scoorden binnen een minuut en de voorsprong bedroeg 53-43. In de resterende vier minuten werden uitstekende lange aanvallen gespeeld. Bastiaan en Luuk wisten de aanvallend scorend af te ronden. Merlijn miste helaas op het laatst zijn beide vrije worpen. De hard werkende spelers van Jahn2 wisten Donar de laatste drie minuten van het scoren af te houden. En daarmee werd een mooie 60-47 overwinning bereikt.

Het bleef ook weer lang gezellig in de kantine van De Veenhorst. En de droge metworsten van slager Heine, die de jeugdleden niet hadden verkocht, smaakten prima bij het overwinningsbier. Over drie weken spelen we in de nacompetitie opnieuw thuis tegen Celeritas-Donar.

Periode standen: 12-13, 21-14, 12-8 en 15-12.

Scores:

Lennart – 15 punten,

Bastiaan – 15,

Michiel – 12,

Merlijn – 9,

Thom – 5,

Luuc – 4.