Heren 2 winnen simpel in Groningen van Groene Uilen 6

Eindelijk werd er door Jahn2 tegen Groene Uilen gespeeld in het Willem Alexander Sportcomplex. De gastheren, De Groene Uilen 6, en nummer laatst tegen JahnII2 de huidige koploper van de H3B-competitie. Beide teams hadden 7 spelers tot hun beschikking. Jahn2 had 2 zieke spelers en 2 spelers die verhinderd waren. Naast de basis kon gelukkig Merlijn meespelen en Wim had zijn tenue zekerheidshalve ook aangetrokken.

Eerste, Tweede, Derde en Vierde periode.

Het werd een regelmatige wedstrijd. Er waren een paar hoogtepunten: vier aanvalsrebounds, drie doelpogingen in één (1) aanval van Thom, de aanvallende fout van JosW. Jos zijn bezwaar was dat de tegenstander te klein was. De mooie driepunter van JosS die het mogelijk maakte dat Heren2 de 100-puntengrens aantikte, het maken van het 100-ste punt door Bastiaan in zijn tweede vrije worp. De 100 puntengrens werd voor de vierde keer bereikt dit seizoen. De aanvallende rebounds van Merlijn vielen ook weer op, En Thom, die blij in het veld riep: ik heb nu eindelijk 10 punten! En tot slotte de 6 driepunters van Lennart die met gemak werden geschoten over de verdedigers.

Dankzij een uitstekende laatste fase bereikte Jahn2 wederom een hoge score. Aan het einde stond op het scorebord: de eindstand 35-100.

De vrije worpen hadden deze wedstrijd beter gekund. Er werden 12 uit 25 pogingen raak geschoten. Het was grillig verdeeld over de wedstrijd. Gooiden we de eerste 6 vrije-worpen mis in de eerste periode, de laatste 6 vrije worpen werden raak geschoten in de 4e periode in de laatste minuten.

Periode standen: 2-20, 12-26, 6-21 en 15-33!

Scores:

Lennart – 28 punten,

JosW. – 26,

Bastiaan – 19,

Thom – 14,

Merlijn – 10,

JosS. – 3.