Heren 2 verliezen topper in Peize

 

Slechts een week later speelden de heren hun return in Peize. Ondanks dat het een belangrijke wedstrijd was, kon Wim niet rekenen op een volledig team. Er waren inclusief hem 8 spelers. Er ontbraken 3 vaste spelers en een bankspeler. Normaal gesproken heeft dit team de veerkracht om ook goede wedstrijden te spelen als ze niet volledig zijn. En gelukkig was Jumping-Five aanwezig met 7 spelers. Dus er lagen kansen. Vanwege verwachtte foutenlast speelde Jahn vanaf het begin in een zone.

 

Eerste periode

Wim startte met JosW. , Bastiaan, Michiel, Lennart en JosS. Heren2 startte sterk in deze eerste fase. En dat kwam vooral omdat Lennart zeer sterk begon. Hij scoorde 8 van de eerste 10 punten. Dat bracht de voorsprong op 5-10 na 4 minuten spelen. Er werd goed samen gespeeld. Ook JosW., Merlijn en Bastiaan scoorden hun punten. Echter verdedigend wist de tegenstander steeds weer mee te scoren. Vaak kregen zij de aanvallende rebound en scoorden hieruit. Verdedigend deed Ben goed zijn best en zette screens voor zijn ploeg genoten. Heren2 wist met een kleine voorsprong deze periode af te sluiten: 17-18.

 

Tweede periode

Er was in de eerste periode goed verdedigd. En dat werd nog beter in deze periode. Vooral op de kop behaalden Lennart en Merlijn vaak balwinst. Niet alle steals werden omgezet in scores. Toch waren er mooie moves te zien van Lennart en Merlijn, met een rake Magic Murl. Waar de verdediger toch weer volledig intrapte. Na 7 minuten pakte de Heren de grootste voorsprong: 23-31. Met een score van de tegenstander en een laatste score van Lennart ging Jahn met een 25-33 voorsprong rusten.

 

Derde periode

De zone verdediging functioneerde perfect. De foutenlast was er niet, met 3 spelers die ieder 2 fouten hadden. Wat lastiger werd was onze aanvallende drift om te scoren. Nadat er twee minuten niet was gescoord, zorgden Bastiaan en JosW. voor een opleving. Na drie minuten werd de voorsprong vergroot naar 28-37. Dankzij weer een score van Lennart en 2 verzilverde vrije worpen van Merlijn, werd de voorsprong nog groter: 30-41. Even verslapte de defense en Jumping5 was terug in de wedstrijd met 35-41. Er was in die fase te weinig goed samenspel en de verdediging van Jahn werd goed uitgespeeld. Beide teams scoorden in de laatste 2 minuten en er stond nog een 39-45 voorsprong op het scorebord.

 

Vierde periode

Ontspanning in het spel was belangrijk en om de vrijstaande speler te vinden. Jumping opende met een driepunter: 42-45. Daarna stealde Merlijn de bal en ging voor zijn break richting basket. Hij werd door nr14 vol onderuit gehaald tijdens de lay-up. Een terechte Onsportieve fout werd gefloten. Michiel ging even verhaal halen en wees de speler erop dat zijn actie niets met basketball te maken had! En Merlijn……, die had gelukkig niets en scoorde 1 van de 2 vrije worpen. Later zei Merlijn dat hij zich op deze ‘ramkoers’ had ingesteld. Helaas zou Merlijn even later in een onnavolgende actie tegen drie verdedigers door zijn enkel gaan en was hij uit de wedstrijd. Hoewel iemand nog zei dat hij zich aanstelde, keerde Merlijn niet terug. Tijd voor JosS om zijn minuten vol te maken. Tot in de vierde minuut had Jahn de voorsprong, 47-48. Daarna kwam Jumping langzaam op voorsprong en vergrootte deze naar 52-48 met ingang van de achtste minuut. Wim zei in een time-out dat er snel geschoten moest worden. Daarna zo snel mogelijk de tijd stoppen op de ingenomen bal. Want Jumping speelde de bal goed rond. Door twee rake v.w. Van Lennart kregen we met het ingaan van de 10e minuut nog even aansluiting: 52-50. De tactiek ging niet werken omdat Jahn2 wegens vermoeidheid niet meer de scherpte had. De laatste vier acties van Jumping eindigde aan de vrije worplijn. Daar bepaalden zij de eindstand op 55-50. Ondanks de kater van dit verlies, kon Wim terug kijken op een goede wedstrijd met een goed functionerende zone verdediging. Uiteindelijk kwamen we een speler te kort, achteraf bezien. We genoten van de drankjes en het patat in de kantine. Michiel was al onderweg naar de Stad om te gaan fluiten.

Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd dit kalenderjaar, thuis in de Veenhorst tegen Penta uit Drachten.

Periodestanden: 17-18, 8-15, 14-12 en 16-5

 

Scores:

Lennart – 18 punten,

Merlijn – 13,

Bastiaan – 11,

Jos Weijnans – 8.