Heren 2 van JahnII winnen ruim in Winschoten

Heren 2 JahnII kon bijna volledig vertrekken naar Winschoten. Alleen Mark Goeree ontbrak wegens andere verplichtingen. En weer bracht Heren 2 een nieuwe speler mee, Michiel Donderwinkel. Hij zette gelijk zijn stempel in deze wedstrijd. Vanaf de post positie is hij gevaarlijk. Gelet op de stand op de ranglijst mocht Millwings niet voor problemen zorgen. Dat bleek al voor de wedstrijd. De gastheren willen niet verliezen met een tegenscore van 100 of meer. Nou, het werden er ….? :-).

Eerste periode

Wim vroeg het team om vanaf begin geconcentreerd te spelen. Dit ondanks dat ze wisten dat Millwings uitging van verlies. Jos, Jos, Jeroen, Bastiaan en Lennart starten zeer goed. Ondanks een eerste score van Millwings en na twee aanvallen zonder resultaat. Maar we moesten even warm draaien. Door drie driepunters, Lennart 2 en Bastiaan 1 en zes punten van Jeroen later stonden de heren van Jahn met 6 – 21 voor. Er waren slechts 6 minuten gespeeld. De druk was er gelijk vanaf en we konden ons focussen op het scoren. Dat was enerzijds mooi, nu kon Ben zijn minuten spelen. Anderzijds kwam er vooral verdedigend een beetje de klad erin. Gelukkig kon Wim goed doorwisselen. En de scores kwamen van verschillende kanten. Michiel scoorde zijn historisch eerste punt aan het einde van de 6e minuut. En verder roerde zich naast Jeroen ook Thom onder de borden. JosW. scoorde in de beginfase van buiten de bucket. Hier had de tegenstander zich niet op ingesteld. Deze periode eindigde met een 14-26 voorsprong.

Tweede periode

Ook nu begon Heren 2 weer uitstekend en geconcentreerd, zoals gevraagd. In vier minuten scoorde het bovengenoemd viertal weer nadrukkelijk. Mooie give en go’ s en goede breaks leverde Jahn veel punten op. Na vier minuten werd de voorsprong vergroot naar 14-39.

Magnifiek werd de Baseline move van Bastiaan. Hij pakte een steal op een inbounce, na vrije worpen. Gelukkig kwam JosS. terug rennen. Bas zette zijn tegenstander met een lichaamsfake op het verkeerde been. Hij pakte de baseline en maakt een mooie reverse-lay-up. Pas in de 6 e minuut kwam Millwings scorend door. In de tweede fase profiteerde Michiel van de ruimte die hij zelf creëerde. Twee scores op rij van hem en aansluitend zorgden Lennart en Jos (2x) ervoor dat Heren2 met 29-51 ging rusten. Voorwaar weer een goede prestatie deze 51 punten in een helft.

Derde periode

Vanuit de rust coachte Wim zijn team om vanuit een hardwerkende verdediging controle te krijgen over de wedstrijd. De Heren pakten dat prima op. In de eerste 3 minuten scoorde Jahn 13 punten. En daarmee werd de voorsprong vergoot naar 35-64. Dat scoren bleef gelukkig in deze periode doorgaan. De grootste voorsprong, dertig punten, bereikte de heren door de vierde driepunter van Lennart: 43-73. Deze periode werd afgesloten met een 47-75 stand.

Vierde periode

Waar de spelers van Millwings bang voor waren, ging gebeuren. Jahn ging op jacht 🙂 naar de 100 punten grens met de aanmoediging van onze Benjamin: geen 100 punten, geen bier. Er werden redelijke aanvallen gespeeld en in de eerste twee minuten liep de score op naar 51-81.  Toen viel het scoren stil. En erger was dat vanuit te snelle aanvallen Millwings overschakelde naar breaks en zelfs een driepunter wist te verzilveren. Ze verkleinden de voorsprong naar 58-81. Jeroen en JosW. draaiden dit weer om met prima scores. Wim gebruikte zijn tweede time-out om het team weer scherp te krijgen. Jeroen was zeer alert bij de aanvalrebound en pakte onder het bord zijn punten mee. Dankzij de geconcentreerde aanvallen werd het zo maar 58-92 na 7 minuten speeltijd. Het werden spannende laatste minuten. Jahn wilde de 100 bereiken en Millwings wilde dit voorkomen. Lennart werd ‘gefouled’ op een driepuntsschot. Hij gooide alle drie vrije worpen raak. Daarna scoorde Michiel zijn tiende punt en het werd 64-97 in het begin van de 10 e minuut. Millwings ging rond spelen, we kregen echter balwinst. Daarna werd Bastiaan foutief afgestopt in zijn weg naar de basket en mocht 2 vrije worpen nemen. Ook hij gooide beide raak: 64-99! Wim nam zijn laatste time-out 14 seconden voor het einde. De opdracht was om zo snel mogelijk de tijd te stoppen door een nette fout te maken. Jahn stond op 3 teamfouten. De eerste fout had geen effect. Toen nam Millwings een time-out. Wij bleven op de fout spelen. Lennart maakte een keurige fout, door een speler het dribbelen onmogelijk te maken. Zij kregen nu twee vrije worpen. De eerste ging mis. Er stond iets minder dan 10 seconden op de klok. De schutter maakte een denkfout want hij maakte voor Jahn een lekkere laatste vrije worp van Millwings! Hard de bal tegen het bord gooien en geen ring geraakt en daarmee ging het balbezit over naar Jahn.

Laatste score voor 101 kwam van Thom. Bastiaan speelde de bal snel naar Lennart, ons driepunterkanon, hij zag JosW. vrij staan en passte door. Jos nam het laatste schot in deze wedstrijd. Dit ging mis en Thom scoorde een prima lay-up na rebound op het schot van Jos. Deze rake lay-up bracht de eindstand op het scorebord: 64 – 101.

Het bleef daarna nog lang gezellig in de kantine van sporthal Aan de Stikkerlaan, totdat wij naar huis gingen.

Periodestanden: 14-26, 15-25, 18-24 en 17-26.

Scores:

Jos w – 26 punten,

Bastiaan – 22,

Lennart – 21,

Jeroen – 16,

Michiel – 10,

Thom – 6.

 

 

Met vriendelijke groeten,

Wim Wessels=