Heren 2 van JahnII noteren nieuw record tegen Millwings 2

 

De heren gecoacht door Wim waren niet compleet. Afwezig was Mark Goeree wegens verplichtingen en Merlijn Wiersema wegens een knieblessure. Gosse hoefde als bankspeler niet aan te treden, omdat Heren2 de uitwedstrijd in Winschoten ruim had gewonnen. De gasten waren slechts met 5 spelers gekomen. Wegens blessureleed, ziekte en omdat hun eerste team gelijktijdig speelde, waren niet meer spelers beschikbaar. Het leek een ongelijke strijd te worden. Na Moestasj wederom een gemakkelijke wedstrijd. Echter wel moest het team alert te blijven en de tegenstander niet onderschatten.

Eerste periode

De belangrijkste opdracht van Wim aan het team was om de tegenstander onder de 50 punten te houden. En daarmee vooral alert te zijn in de verdediging en de eigen man uitboxen bij het rebounden. In de aanval kon vooral wegens lengteoverwicht inside worden gespeeld. En Lennart en Bastiaan mochten veel schieten van buiten als de aanvallende rebound geregeld was. Millwings heeft in deze wedstrijd één keer voorgestaan, 0-3 door een mooie driepunter. Het duurde even voordat Heren2 de eerste score liet noteren, dat was in de tweede minuut door Bastiaan. Daarna werd het 6-5 en vanaf de vijfde minuut nam JahnII2 langzaam afstand van de tegenstander. Via 14-5 in de zevende minuut werd het door twee driepunters, één van Lennart en één van Jos Sandker: 20-9 in de negende minuut. Pressie in de laatste minuut leverden een score op van Lennart en Bastiaan. Daarmee stond het 24-11 na deze periode.

Tweede periode

Dankzij een goede verdediging bleef Millwings steken op 11 punten. Dit was een belangrijke sleutel. Wim kon vrijuit wisselen, zodat alle 8 spelers speeltijd kregen. Het begin was veelbelovend want het stond 30-11 na twee minuten spelen. Nadat Edwin en Stefan voor de gasten hun puntjes meepakten, 30-15, gaf Heren2 gas. Opeenvolgende scores van de op dat moment spelend vijftal: Jeroen, Bastiaan, Lennart, Tom en JosW. vergrootten de voorsprong in drie minuten speeltijd naar 43-15. De laatste vier minuten werd er slecht verdedigd en scoorde Millwings 11 punten, evenveel als in de hele eerste periode!

Er werd gerust met een ruime 53-26 voorsprong. Millwings was gedubbeld.

Derde periode

Deze periode startte voortvarend met een driepunter van Lennart. Het was echter een voorbeeldige periode wat betreft het verdedigen. Er werd bijna niets weggegeven. Meerdere aanvallen werden geblockt. De omschakeling naar een fast-break werd meermalen ingezet. Dan kon ook omdat Millwings niet meer hard ging verdedigen. Toen Bastiaan een keer 1-1 ging, corrigeerde de Millwings speler dit in: “het is een 1-0 aanval”. Met een score in de vierde en de negende minuut zette de tegenstander 4 punten op het scorebord. Een fout tegen een doelende speler vanachter de driepuntslijn, leverde Millwings nog 1 punt op. Daarmee had het team voortreffelijk verdedigd in deze periode. Stand na deze 3e periode: 84-31.

Vierde periode

Wim stelde de verdedigende opdracht bij. In plaats van 50 punten toestaan aan de tegenstander werd de grens naar maximaal 40 punten gebracht. Dankzij de betere conditie scoorde JahnII2 veel. Mooie aanvallen werden gelopen. En af en toe was er zelfs een dunk van Jos en Bastiaan te zien. Bijna iedereen scoorde mee. In de laatste fase werd ook Ben in stelling gebracht voor een score. Hij had in de warming-up veel raak gegooid. Een driepuntspoging raakte de ring en sprong helaas weg. Via 90-33 in de derde minuut werd het 111-33 in het begin van de negende minuut. Even kreeg Stefan het op zijn heupen en schoot een driepunter raak. Edwin volgde met een lay-up en de stand werd 113-38 en nog een halve minuut te spelen. Na de laatste score van Millwings beëindigde Jos Weijnans de wedstrijd met een mooie score: 115-40. En met deze hoge score van 115 punten zette MSK dit seizoen een nieuw record in punten en saldo van 75.

En ook nu weer complimenten voor het fluiten door Jaap en Ingeborg. Hoewel niet iedereen het hiermee eens was.

Ondanks of dankzij een volleybal-feestje bleef het nog lang gezellig aan de bar. Gerhard had de wedstrijd gemist maar zorgde wel voor vrolijke noot. Jan Willem was in opperste stemming en gooide er een rondje snacks tegenaan. Voor Stefan en Edwin was de gezellige kantine en de gladheid buiten, een reden om nog lang te blijven. Even werd er gesproken over een mogelijke transfer. Gezelligheid is ook hun thema en zij sloten zich bij onze ronde aan. Gezelligheid kent geen tijd. Later genoten zij nog bij Ramses van een ‘ kapsalon ‘ waar Lennart ze op had gewezen.

Periodestanden: 24-11, 29-15, 31-5! En 31-9.

 

Scores:Jos Weijnans – 32 punten,

Bastiaan – 28,

Lennart – 26,

Jeroen – 18,

Thom – 6,

Jos – 3,

Michiel – 1