Heren 2 – Highlanders

Heren 2 had in Uithuizen met 10 spelers met bijna 60 punten verschil gewonnen. Een sms-bericht op vrijdag aan Lennart gaf aan dat de Highlanders met vermoedelijk 5 spelers naar Musselkanaal kwamen. Bij Heren 2 ontbraken Jeroen en Mark. Voor de wedstrijd werden Bastiaan, Lennart en Michiel door Jaap behandeld voor verschillende kwetsuren. Voor de rest was het eigen team compleet, met een gastoptreden van Martijn. Hij werd ingezet omdat JosS. En Thom niet fit aan de wedstrijd begonnen wegens griep en verkoudheid. Daardoor kon Wim toch met 9 spelers de wedstrijd spelen in sporthal De Veenhorst. Wim werd bijgestaan door assistent-coach Gerhard. De wedstrijd werd gefloten door Jaap en Annelott. De gasten kwamen uiteindelijk met 6 spelers. En natuurlijk was Melanie ook weer op en rond het veld om mooie foto’s te maken.

1e periode

We konden vrijuit gaan spelen met een volle bank. Er was vanwege Jos en Thom lengteoverwicht, die de heren hebben uitgebuit. Daarnaast vroeg Wim om vandaag aandacht te besteden aan de verdedigende rebound. Niet alleen je eigen man uitboxen, maar ook de bal bemachtigen. Het ging in de eerste minuten zoals gevraagd. Lennart had een mooie assist op Thom en deze scoorde de openingstreffer. Met nog een keer Thom en 2x JosW. Stond het 7-0. Heren2 creëerde veel kansen en zette niet alles in scores om. In deze fase zorgden JosW. En Lennart voor de scorende inbreng. Het stond in de 7e minuut: 17-6, na twee rake vrije worpen van Lennart. Michiel deed Lennart dit direct na en schoot ook zijn twee vrije worpen raak. Bastiaan sloot deze periode met een vrije worp en de periodestand van 20-8. Een mooie voorsprong.

2e periode

In het tweede kwart was het verdedigend een gatenkaas en mocht Sietsema de achterstand verkleinen: 22-14. Toen de verdediging weer sloot, konden de heren ook weer aan hun aanvallend rendement werken. De voorsprong werd eerst uitgebreid naar 32-14. Met enkele scores van Bastiaan, Thom en Michiel, was verder een ontketende Jos Weijnans bezig. Er werd goed samen gespeeld en onze lange man kreeg deze wedstrijd veel aanvoer van mooie assists. Via 36-19 werd de ruststand bereikt van 46-25. Eigenlijk was ook nu de wedstrijd al weer in de pocket. Tel daarbij op dat de tegenstander twee spelers had rondlopen met 3 fouten. Dit kon JahnII2 eenvoudig afmaken.

3e periode

Over de derde periode wil ik niet zoveel schrijven. Martijn was gearriveerd en die mocht de tweede helft meespelen. Blijkbaar werd deze in het begin zo slecht gespeeld omdat het team zich ging aanpassen aan het niveau van de tegenstander uit de eerste twee perioden. Er ging werkelijk niets door de ring. Schoten van buiten gingen mis. Zelfs mooie assists vielen door de handen en lay-ups rolden van de ring af. Wat er aan denhand was werd niet verklaard. Zes minuten lang geen score en de gasten wisten dichterbij te komen tot 46-32. Gelukkig haalde JosW. De deksel van de ring en scoorde de eerste punten van Heren2 in de zevende minuut. Hij en Bastiaan (2) namen de gehele 7! Gemaakte punten voor hun rekening. Deze periode eindigde bij een 53-39 stand.

4e periode

Gelukkig wist Wim de concentratie weer in het team te krijgen. Vanuit een strakke verdediging bouwde JahnII langzaam hun voorsprong uit naar de werkelijke krachtsverhouding. Via 64-42 en de enige driepunter van het hele team en van Lennart in de achtste minuut: 71-44 werd een mooie en regelmatige 74-46 overwinning behaald. Weliswaar werd niet zo ruim gewonnen als in Uithuizen, toch was een saldo van 28 punten een mooi resultaat. De heren hadden deze keer 11 uit 21 vrije worpen raak geschoten. En gelukkig kwam iedereen heel uit deze wedstrijd. Volgende week speelt het Herenteam op vrijdag omdat dan Penta op bezoek komt voor hun ‘ thuiswedstrijd’.

Zoals ook in andere wedstrijden zat een groot deel van het team gezellig na. Ook de tegenstander genoot van een paar versnaperingen voordat ze de lange reis naar huis aanvaarden.

Periode standen: 20-8, 26-17, 7-14 en 21-7.

 

Scores:

Jos Weijnans – 40 punten,

Bastiaan – 9,

Lennart – 9,

Thom – 6, hij speelde zonder #6, en scoorde 6 punten,

Michiel – 6,

Merlijn – 4.