Heren 2 bindt ook Millwings2 aan zijn zegekar

 

Na een weekend rust was de uitwedstrijd naar Winschoten het volgende doel. Helaas kon Heren2 slechts aantreden met 7 spelers. Millwings 2 kon met 9 spelers aantreden, waarbij Geert Kluiter een nieuw gezicht in het veld was. Gelukkig was Jos Weijnans terug in het team. Dit na een afwezigheid wegens werk op de Noordzee van 5 weken. En Jaap was bereid om het tenue van Wim aan te trekken. Tijdens deze wedstrijd werden er professionele foto’s gemaakt door Melanie Stanneveld. En zij gebruikte deze wedstrijd om haar nieuwe telelens uit te proberen. Nou, dat is goed gelukt als je de foto’s op haar website ziet: www.PixMel.nl

Wim liet het team: Bastiaan, Erik, Jos, Lennart en Thom startten met een half court man-to-man. En hij bekeek aan de hand van het fluiten of een andere verdediging noodzakelijk was. Het was een slecht begin aan beide zijden. Veel te snel spel met veel kansen en net zoveel missers. Het waren Bastiaan, Jos en Lennart die in deze periode bijdroegen. Na 6 minuten speeltijd stond er pas 0-8 op het scorebord. Millwings werd ook productief. Een lay-up en een driepunter en het werd 5-8. Lennart liet in de aanval daarna zien dat hij ook drietjes kan schieten: 5-11. Jaap kwam in het veld en scoorde meteen een mooi jumpertje vanuit de bucket. Die score stond helaas niet op papier. Bastiaan, score and one (raak) en Lennart tweede en zijn laatste drietje, zetten in de eerste periode de stand op 5-17. Een mooie voorsprong van 12 punten.

In de tweede periode werd er beter aanvallend gespeeld. Dat lukte omdat de bal beter werd rond gespeeld. Millwings had veel fouten nodig om de spelers die inside gingen af te stoppen. De verdediging van Heren 2 was dik in orde. Na zeven minuten spelen stond het 14-26, nadat Thom met twee mooie acties 4 punten liet bijtellen. De slotfase was voor JahnII. Dankzij Bastiaan, Erik en Jos stond er een 14-32 ruststand op het scorebord. Achttien punten voor. En er waren over twee periode 3 fouten genoteerd. Dat is een verdienste van de spelers die hard verdedigden.

De derde periode was slecht en liet lelijk spel zien. Naast het behalen van weinig rendement uit de aanvallen werd ook slecht verdedigd. Ondanks de veelbelovende driepunter van Erik verkleinde de gastheren binnen twee minuten de achterstand naar 21-35. Gelukkig reageerde het team alert en bleef meescoren. Aan het einde van deze periode was de voorsprong 16 punten: 29-45.

In de vierde periode werd weer fanatiek verdedigd. Jos, Bastiaan en Lennart droegen in deze periode bij aan een mooie 44 – 67 overwinning. Bemoedigend was om te zien dat de vrije worpen beter genomen worden. Het team schoot 14 uit 23 raak. Omdat Erik er met 5 fouten uit ging, kon Ben de laatste vier minuten spelen. Hij verdedigde verdienstelijk. Een buzzerpoging van Ben werd geblockt. Na de sportieve wedstrijd werd er nog gezellig nagezeten in de kantine. Het overwinningsbier vloeide weer en de broodjes hamburger waren ook in trek.

Stephan (#15) kwam nog navragen wat er met Heren2 aan de hand was. Vorig jaar verloren zij in Musselkanaal met 115-40. Het verschil zullen ze merken in de komende thuiswedstrijd. Daarna gingen Jos en Bastiaan naar Groningen. En de rest vertrok naar Musselkanaal.

Topscorer werd:

Bastiaan – 21 punten,

Lennart – 19 en Jos – 14.