Heren 1 wint must-win

De heren uit Stadskanaal deden het tot nu toe nog niet geweldig in de eerste klasse. Daarom is het essentieel dat er gewonnen wordt van Assist. Uit werd er met duidelijke cijfers verloren, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden semi-thuis (Musselkanaal).

De sprongbal en eerste score is voor Assist, maar (terug van weg geweest) Robin doet snel iets terug met een driepunter. Tom M doet er nog een schepje bovenop en scoort uit goed uitgelopen aanvallen twee baskets. En met nog een score van Aaron eindigt het eerste kwart in 15-12.

Jesse opent het tweede kwart met een driepunter en via een run van (jawel) Tom S lopen de heren uit naar 32-21. De verdediging staat dit kwart erg goed en Assist heeft veel moeite met scoren. Ruben eindigt het kwart met twee vrije worpen: 35-24 (20-8).

Assist komt aanzienlijk sterker de kleedkamer uit. De heren hebben meer moeite om tot scoren te komen en de (vergeleken met de rest) lange man van Assist komt op vuur. Gosse scoort uit een (nieuwe) aanval nog een driepunter, maar Assist komt langzaam terug tot 40-32. Om de voorsprong te consolideren wordt er gewisseld om de meest lange mannen van Jahn in het veld te zetten. Deze weten, vooral dankzij een uitblinkende Carlos (double-double) met rustig uitgespeelde aanvallen, veel rebounds en hussle-play van Reinder de voorsprong weer langzaam uit te bouwen tot 53-42 (18-18).

Assist weet in het vierde kwart nauwelijks meer door de verdediging van Jahn heen te komen, terwijl vooral Mark het aanvallend afmaakt. Merlijn loopt nog tegen zijn vijfde fout aan (volgens hem uiteraard niet terecht: “kijk wat mijn teamgenoten allemaal doen”), maar de winst komt niet meer in gevaar: 66-50 (13-8).

Een mooi consistente overwinning van de heren. Geen enkel kwart werd verloren en alle spelers kwamen tot scores. Het trainen op de aanval kwam tot uiting in mooi uitgespeelde aanvallen en in de verdediging werd hard gewerkt. De heren zijn weer een stapje dichter bij het doel voor het seizoen: lijfsbehoud.

Stats

Carlos, 11 (en minstens 10 rebounds: double-double)
Jesse, 10
Gosse, 9
Robin, 9
Mark, 7
Merlijn, 4 (fouled out)
Tom M, 4
Tom S, 4
Reinder, 4
Aaron, 2
Ruben, 2