Heren 1 verliezen eerste interland

Er zijn drie zekerheden in het leven: de dood, belastingen en dat als je tegen een Frieze tegenstander speelt je vroeg of laat tegen een zone komt te staan. De heren waren hier helaas niet klaar voor, en kwamen net te kort tegen Dokkum.

Zonder TomTom (ziek / werk, of werk / ziek) en Lennart (ziek) traden de knoalsters vrijdagavond 2/10 aan tegen Arrows. De Arrows zijn nog ongeslagen en beloven dus een sterke tegenstander te zijn. Met een goed gevulde tribune dus alle ingredienten voor een mooie avond.

Geheel in style beginnen de heren weer drie minuten te laat aan de wedstrijd. Tegen welke tijd de Arrows met 9-0 voor staan en Luc drie fouten heeft (Inderdaad, het wordt zo’n avond met de scheidsrechters). Na een time-out weten de heren dit, zoals ook altijd, weer om te buigen en met een driepunter van Jesse is de eerste score van Jahn een feit. De snelheid gaat omhoog en via runs van Mark (4 punten op rij), Gosse (6 punten op rij) en Merlijn (6 punten op rij) staan de heren na het eerste kwart voor met 24-14.

Concluderend dat man-to-man verdedigen niet werkt tegen Stadskanaal vallen de mannen uit Dokkum terug in een zone. De aanval van Jahn stagneert en daardoor gaat de snelheid van het spelletje terug naar dat van de Arrows. Scores van Carlos en Reinder doen nog iets terug, maar Dokkum komt via rustige aanvallen terug tot 31-31 en weet met een laatste score zelfs met voorprong de rust in te gaan: 33-35 (9-21).

Na een spoedcursus check de zone van Harrie vinden de heren een beetje ritme in de aanval.  Hierdoor weet Mark een aantal open schoten te pakken en vindt Merlijn de baseline-drive. Vanaf 43-42 begint het spelletje van Jahn, door de weinig opties, voorspelbaar te worden, en begint Arrows weg te lopen. Zowaar Gosse houdt de heren nog in de race door aan het eind van het derde kwart een buzzer-drie raak te schieten: 46-48 (13-13).

Het vierde kwart is (alweer) de (oranje)koek op. Met een 10-0 run lopen de Friezen uit naar 46-58 en verschillende spelers van Jahn komen in foutenlast (Luc, Carlos en Gosse 4; Mark en Jos 5). Luc doet met een mooie jumper iets terug, en ook het schot van Jesse begint eindelijk te vallen (8 punten op rij), maar het is too little, too late (te lyts bytsje, te let). De heren verliezen hun eerste wedstrijd tegen Friesland met 63-76 (17-28).

Ondanks dat de heren niet goed speelden en verloren hebben, konden ze opnieuw meekomen met een team dat bovenaan in de eerste klasse staat. Dit beloofd dus nog wat voor het seizoen. Volgende week is het tijd voor BVG uit, weer een kampioenskandidaat, dus de heren mogen laten zien wat ze waard zijn. Maar eerst trainen op een zone-aanval, die zal dit seizoen nog wel vaker van pas komen.

Scores:

Merlijn, 18
Jesse, 14
Gosse, 12
Mark, 11
Reinder, 4
Luc, 2
Carlos, 2
Aaron, 0
Jos, 0

 

Heren1