Heren 1 stijgt op de ranglijst

Vrijdagavond 17/10 stond de wedstrijd tegen Groene Uilen op het programma. Zowel Groene Uilen als Jahn bevinden zich in de middenmoot van de sterke eerste klasse, het beloofde dus weer een spannende wedstrijd te worden.

Jahn begint de wedstrijd zonder Reinder (gebleseerd aan de kant), Schepers, Aaron en Jos. Maar geheel uit style beginnen ze gelijk scherp aan de wedstrijd. Dankzij 9 vrije worpen van Gosse (7 raak) neemt Stadskanaal gelijk de leiding. Echter ondanks een lekkere driepunter van Luc komt Groene Uilen toch langszij en neemt voor het eerst  de leiding aan het einde van het eerste kwart: 13-14.

Het tweede kwart wordt gelijk orde op zaken gesteld en dankzij driepunters van Jesse en Lennart en sterke scores van Carlos lopen de heren uit naar 26-19. Echter door slecht verdedigend te rebounden en te gehaaste aanvallen van Jahn blijft Groene Uilen in de wedstrijd. Miedema maakt nog een mooie drive en met een schot van Jesse eindigt het tweede kwart in 35-31 (22-17).

Ondanks een openingsdriepunter van Jesse breekt het gebrek aan rebounds de heren uit Stadskanaal op. Groene Uilen maakt in 6 minuten 16 punten (voornamelijk second chances) en hier weten alleen Mark en Carlos uit vrije worpen 4 punten tegenover te zetten (tweede en laatste voorsprong van Groene Uilen: 42-46). ‘Air’ Luc brengt opnieuw orde op zaken met twee lekkere schoten (waaronder weer een driepunter) en zo eindigt het derde kwart in 57-52 (12 – 11).

In het vierde kwart vervolgt Lennart de weg ingezet door Luc met 10 punten (2 driepunters en een and one) . Zo wordt, ondanks nog steeds de vele tweede kansen van Groene Uilen het gat van 5 punten in stand gehouden. Met nog 3 minuten wordt er op de klok gespeeld, hieruit weet Magic een mooie back-door te pakken (verder toch wel een offday). Ondanks dat Gosse zijn vrije worppercentage nog verpest komt de overwinning niet meer in gevaar. Endstand 72-66 (15-14).

Weer een overwinning van de heren, die boven verwachting presteren in het eerste jaar eerste klasse. De overwinning werd nog even in gevaar gebracht door slechte rebounding en te gehaast aanvallen / schoten. Maar op karakter, en ook dankzij de weer goed gevulde tribune, is de overwinning veilig gesteld. Na een weekje rust staat de derby in en tegen Winschoten op het programma (31/10, 20:00, Sporthal Stikkerlaan), weer een goede test voor de heren.

 

Scores

Lennart, 17 (3 driepunters, 4 uit 5 vrije worpen)

Gosse, 15 (9 uit 15 vrije worpen)

Jesse, 10 (2 driepunters)

Luc, 8 (2 driepunters)

Carlos, 8 (4 uit 6 vrije worpen)

Mark, 5 (3 uit 4 vrije worpen)

Miedema, 4

Merlijn, 2