Heren 1 oefent tegen Aquila

Zonder Tom Miedema, Merlijn en Luc, maar met debutant Erwin, trad Heren 1 op zaterdag aan tegen Aquila uit Veendam. De heren hebben een tijdje geen wedstrijd gehad en gingen dus een vriendschappelijke wedstrijd aan om weer in het ritme te komen voor de laatste wedstrijden van het seizoen. Maar bij de heren is een vriendschappelijke wedstrijd altijd maar beperkt vriendschappelijk.

Al snel in het eerste kwart blijkt dat het schot vandaag goed valt. Mark en Jesse wisselen elkaar af met geraakte schoten en daar komt vanaf het tweede kwart ook Lennart bij die op schot komt. Verdedigend staat het allemaal goed dicht en weten de heren Aquila, op de eerste 3 minuten van het tweede kwart na, goed van het scoren af te houden. Erwin eindigt de eerste helft met een mooie score op 42-23.

De tweede helft gaat de scherpte er vanaf bij de heren. Aanvallend wordt er minder gecreëerd en in de verdediging wordt te vaak een back-door of aanvallende rebound toegestaan. De winst komt niet meer in gevaar, maar de heren spelen onder hun kunnen. Einde wedstrijd: 71-58.

Een prima wedstrijd om weer in het ritme te komen, want volgende week staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Millwings te wachten (vrijdag 11/3, 20:15 in het Pagecentrum, be there!). Dank aan Martin en Bennie die vrijwillig kwamen fluiten, de tafelaars van u14, hun ervaren begeleiders Rianne en Marijke en Aquila voor de wedstrijd!

Kwartstanden:
21-8
42-23 (21-15)
60-41 (18-18)
71-58 (11-17)

Scores:
Jesse, 23
Lennart, 21
Mark, 9
Gosse, 9
Carlos, 4
Erwin, 2
Tom Schepers, 2
Reinder, 1