Heren 1 nog niet klaar voor Green Lions

Op zaterdag 6 november was het weer tijd voor het jaarlijkse tripje naar Harlingen. Maar liefst 7 spelers (de helft van het team) + Ivo waren hiervoor te porren. Na de gebruikelijke omweg voor een vergeten tenuetje van Merlijn kwamen de heren aan op het zeer krappe veld van de Green Lions.

De Green Lions kwamen met veel energie het veld op en 4 fast-breaks later stond het 8-0. De heren schakelden om naar een zone-verdediging (er is een eerste keer voor alles) en kregen zo meer grip op de wedstrijd. In de aanval was Carlos niet te stoppen dit kwart (8 punten), en ook Mark (vandaag geen 5 fouten!) deed een duit in het zakje met twee schoten: 16-18.

Het tweede kwart ging gelijk op. Jahn speelde een aantal goed uitgespeelde aanvallen, met o.a. twee vrije driepunters voor Jesse, maar kreeg ook de nodige fast-breaks en driepunters om de oren. En zo gingen de teams praktisch gelijk de rust in: 36-34 (20-16).

In de rust hadden de Harlingers goed de zone doorgenomen. Vanaf de eerste minuut hadden de mannen uit Stadskanaal het verdedigend een stuk lastiger met insnijdende spelers van de Friezen. Ook aanvallend werd er te weinig gecreëerd, alhoewel Reinder met een driepunter en Gosse met o.a. een onsportieve fout tegen, nog wat punten binnen haalden: 57-47 (21-13).

In het vierde kwart stond Merlijn op. Met 9 punten van de 12, aangevuld met een driepunter van Aaron, gaf hij de aanval nog wat impuls. De verdediging was echter nog steeds niet op orde en zo werd het niet meer spannend: 76-59 (19-12).

Conclusie: een goede eerste helft en een mindere tweede. De heren hebben nog even de tijd nodig om alle nieuwe aanvallende en verdedigende systemen goed tot zich te nemen, een aantal extra spelers bij de wedstrijd zou ook helpen.. Dank aan scheidsrechters, tafel, publiek (vader van Reinder) en de lokale McDonalds. Volgende week is het om 18:15 tijd voor Arrows thuis.

Scores:
Merlijn, 13
Carlos, 12
Gosse, 9
Aaron, 7
Mark, 7
Jesse, 6
Reinder, 5 (100% driepunters).