Heren 1 neemt revanche in streekderby

Op de bekende vrijdagavond stonden de heren met 11 man sterk (maar zonder Miedema, Aaron en Erwin) klaar voor de revanche tegen Millwings uit Winschoten. De uitwedstrijd tegen de hekkensluiter was na een slechte wedstrijd, zowel van de heren als van een scheidsrechter, nipt verloren. Alle reden dus om deze wedstrijd gewoon binnen te halen. Millwings heeft ondertussen de coach ontslagen en spelen nu (weer) onder oud-JahnII-er Geert Kluiter (De heren leek dit ook wel een goed idee, maar konden de voorzitter niet overtuigen;) ). Een goed gevulde tribune zat er klaar voor, en de dames hadden zelfs een spandoek meegenomen (gedeeltelijk uit eigen belang…).

Het eerste kwart begonnen de heren met een kleine line-up, om zo de center een-op-een te kunnen verslaan. Ondanks dat de verdediging even wakker moest worden (0-6 begin), werd dit snel goed opgepakt. De centers van Millwings konden Bastiaan niet vanaf de wing verdedigen en zo kwamen de heren snel terug tot 15-13 aan het einde het eerste kwart.

In het tweede kwart laten de heren zien ook groot te kunnen spelen. Met Carlos en Jos in de post lopen de heren uit naar 19-15. Millwings reageert door in een zone te gaan spelen. Hier hebben de heren, bij wie het schot niet heel goed valt, moeite mee. Mede door een onsportieve fout van Merlijn (iets met ze hebben de pik op mij…) komt Winschoten terug tot 21 gelijk.  Hoewel Lennart nog een paar mooie drives maakt eindigen de heren de eerste helft toch met 27-29 achterstand (12-16).

Begin tweede helft schroeft Jahn II de verdediging op. Hierdoor valt het bij Millwings totaal droog. Met een 14-3 run, afgesloten met een drietje van Mark, komen de heren terug en lopen gelijk uit tot 41-32. Winschoten doet met een drietje dat (letterlijk en figuurlijk) uit de lucht komt vallen nog wat terug, maar kunnen niet voorkomen dat ze met een 45-37 achterstand het laatste kwart in gaan (18-8).

Door een hele rij fouten (van Mark!) wordt de voorsprong van de heren puntje voor puntje kleiner (49-47). De heren blijven echter rustig doorspelen en vinden weer de vrije man. Merlijn maakt twee mooie scores en Jos (in tegenstelling tot de wedstrijd in Groningen) schiet zijn vrije worpen er gewoon in. Zo komen de heren met nog twee minuten te spelen op 61-53. Ondanks dat de vrije worpen nu even niet willen vallen houden de heren het hoofd koel en spelen rustig de wedstrijd uit: 66-62 (21-25).

Een mooie, maar vooral ook belangrijke, overwinning in de streekderby tegen Winschoten. Ondanks dat het schot van buiten niet geweldig viel, hebben de heren op ervaring de overwinning gepakt. Dank aan het vele publiek! De over het algemeen strenge, maar consequente, scheidsrechters en de tafel (op geen fout kunnen betrappen). Volgende thuiswedstrijd: 1 april (geen grap) tegen Jumping five.

Scores:
Bastiaan: 22
Lennart, 17
Jos, 9
Gosse, 5
Merlijn, 4
Mark, 3
Carlos, 2
Jesse, 2
Luc, 2
Reinder, 0
Tom Schepers, 0