Heren 1  mist inzet tegen Menhir

Zaterdag 16/4 moest heren 1 aantreden tegen Menhir uit Sneek in sporthal de Veenhorst in Musselkanaal. Het gemis van Luc, Tom Miedema en Reinder werd opgevangen door bankspelers Bastiaan en Jos.

Al vanaf het eerste kwart werd duidelijk dat de speelstijl van Menhir de mannen uit Stadskanaal niet goed ligt. De heren gaan mee in het tempo van Sneek en zodoende zit er geen pit in de verdediging. Sneek krijgt keer op keer vrije schoten en lopen, raar maar waar, regelmatig fast-breaks. Jesse houdt met zijn schot de heren in de wedstrijd. Eind eerste kwart: 17-18.

Het tweede kwart begint goed, met acties van Merlijn en Carlos komen de heren terug tot 27-27. Echter in de verdediging is er nog geen antwoord op de (simpele) schotjes van Sneek. Mark en Jesse eindigen het kwart met een driepunter, maar de heren gaan toch met een achterstand de rust in: 39-40 (22-22).

Het derde en vierde kwart is meer van hetzelfde. Verdedigend wordt er niet genoeg energie gegeven, waardoor Menhir keer op keer simpele scores kan maken. Aanvallend gebeurt er te weinig, en zijn er te weinig mensen in vorm. Via 53-58 (9-13) eindigt de wedstrijd in 62-71 (9-13)

Een jammer en onnodig verlies op Sneek die de heren toch vooral aan hun inzet te wijten hebben. Volgende week alweer de laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Groningen. Dank aan publiek (Joran), scheidsrechters en tafel (nog nooit zo’n goed bezette tafel gehad)

Scores:
Merlijn, 19
Jesse, 14
Mark, 10
Carlos, 8
Gosse, 7
Jos, 4
Bastiaan, 0
Tom Schepers, 0