Heren 1 krijgt wind van voren in Harlingen

Vol goede moed ging Heren 1 op zaterdag 9/4 richting de meest westelijke sporthal in Noord-Nederland. Na 1,5 uur rijden kwamen de 6 die hards (Mark, Jesse, Ruben, Reinder, Carlos en Gosse) aan in de sporthal op de dijk van Harlingen.

Carlos begint de wedstrijd goed met een gewonnen sprongbal en een sterke post score. Reinder vervolgt dit met een sterke drive en zo beginnen de heren goed tegen de Green Lions. De mannen uit Harlingen, die met een volle bank spelen, geven veel druk in de full court verdediging, en de heren hebben af en toe moeite met het vele contact dat de scheidsrechter toelaten in het opbrengen van de bal en de double teams van Harlingen. Door mooie aanvallen, en vooral de back-doors van Ruben, blijven de heren bij en eindigen het eerste kwart met 23-20.

In het tweede kwart van de wedstrijd wordt de verdedigende druk langzaam opgevoerd door de Friezen. De heren lopen in het kleine veld (zonder een redelijke uitloop naast het veld) constant in de traps en hieruit volgt veel balverlies. Mark en Jesse zijn aanvallend gezien gelukkig op vuur en halen de punten binnen voor de heren. Het tweede kwart loopt de achterstand langzaam op: 44-33 (21-13).

Na rust komt Gosse op gang met een aantal fast-breaks en vrije worpen. Carlos doet nog een duit in het zakje met een dominante aanwezigheid in de bucket. Helaas valt de bal erg goed bij Green Lions en weten ze tegenover elke score van Jahn zelf een score te maken, vaak zelfs een driepunter. Zo eindigt het derde kwart in 68-54 (24-21).

Het vierde kwart gaat vermoeidheid meespelen. De passes worden minder precies en in de press van Green Lions resulteert dit in turn-overs. In  de aanval vallen de ballen niet meer, en zo loopt Harlingen aan het einde van de wedstrijd uit. Einde wedstrijd: 93-63 (25-9).

Zoals verwacht een lastige pot voor de heren die weer met maar 6 spelers waren. Maar met een sterk (her)debuut van Ruben bij de heren, en vooral veel gezelligheid en een frisse neus op het strand toch zeker de reis naar Harlingen waard (zoals Mark zei, een dijk van een wedstrijd). Dank aan scheidsrechters en tafel, en tot volgende week in Musselkanaal! (18:00 belangrijke wedstrijd tegen Menhir).

Scores:
Gosse, 15
Jesse, 12
Carlos, 10
Mark, 10
Reinder, 8
Ruben, 8