Heren 1 kan niet over schaduw heen stappen

Na een paar weken rust was het op 29 oktober aan de heren om af te rekenen met The Shadows uit Groningen. Hoewel er een paar spelers afwezig waren hadden de heren nog altijd 11 man beschikbaar voor de wedstrijd. Na een vertraging omdat de (eindeloze) wedstrijd van Jongens U18 uitliep ging de wedstrijd van start met, alweer, maar een scheidsrechter (die prima floot trouwens).

Het eerste kwart wordt prima gestart met een driepunter van Mark en even later een door Bastiaan. De  heren hebben echter ook gelijk moeite met de screens en lengte van de Shadows. Er worden te veel aanvallende rebounds aan de tegenstander toegestaan en aan de andere kant heeft de scheidsrechter de pik op de dribbelstart van Bastiaan, die elke keer wordt afgefloten: 14-16.

In het tweede kwart is het een echte “puntje-puntje” wedstrijd. Er wordt door beide partijen gescoord, maar niemand weet uit te lopen. Lennart en Mark schieten er een paar ballen in en Tom maakt een mooie drive, maar de tegenstander scoort net zo goed aan de andere kant: 30-33 (16-17).

Het derde kwart begint niet anders. Jesse scoort een paar sterke ballen en Gosse gooit er een jumper in. Zelfs Merlijn, nadat er in de Time-out subtiel commentaar wordt geleverd over zijn schottechniek, schiet beide vrije worpen (100%) erin. Daarna gaat het mis, Luc komt in de match-up tegen de lange vent van de tegenstander. En hoe hard hij ook werkt kan hij het lengte verschil niet goed maken. De aandacht verslapt en de Shadows lopen uit naar 48-58 (18-25).

Het vierde kwart is slappe hap, Jahn lijkt de handdoek in de ring gegooid te hebben. Er wordt slecht verdedigd en slap aangevallen. In laatste 3 minuten zetten een aantal spelers nog even aan om zo nog wat eer te redden. Dit lijdt nog tot scores van Carlos, Jesse en Reinder. Maar, zoals zo vaak, het is too little, too late: 58-78 (10-20).

Een onnodige verlies van de heren, waar in ieder geval in de tweede helft een stukje inzet ontbrak. Volgende week staat de wedstrijd in en tegen Harlingen op het programma, tijd om punten te gaan pakken.
Dank aan scheidsrechter, tafel en publiek!

Scores:
Lennart, 16
Mark, 10
Jesse, 8
Merlijn, 8
Gosse, 5
Bastiaan, 4
Reinder, 4
Tom M, 2
Carlos 1
Luc, 0
Aaron, 0