Gehandicapt Heren 1 verzaakt tegen BV Maarsheerd

Zonder Reinder, Miedema, Jos, Aaron en Lennart reisden de heren af naar het verre Sneek om daar aan te treden tegen het veteranenteam van Menhir. Sneek staat net iets onder Stadskanaal, dus alles is mogelijk. Bij binnenkomst blijkt dat de 24 seconden technologie nog niet is doorgedrongen tot Friesland, dus er moet weer eens blind gespeeld worden.

Vanaf het begin is duidelijk dat Menhir er geen mooie wedstrijd van wil maken. Ze doen er alles aan om hun tempo te spelen, en dat is niet erg snel. Inside lopen de mannen steeds tegen een muur van langere (en zwaardere mannen) aan. Jesse houdt van afstand de heren in de wedstrjid met drie driepunters. Stand naar het eerste kwart: 19-15.

Het tweede kwart is meer van hetzelfde, verdedigend hebben de mannen het moeilijk tegen de lange mannen en hierdoor komen Mark en Bastiaan snel in de foutenlast. Mark schiet er wat schoten in en door drives van Bastiaan en Gosse winnen de mannen het kwart: 32-30 (13-15).

Ondanks dat Menhir niet heel goed basketballt weten ze de wedstrijd goed in bedwang te houden. De heren kunnen absoluut niet met het lage tempo overweg, maar komen er in de fast break niet genoeg doorheen. Merlijn en Luc weten met een sterk kwart de heren tot een 47-46 voorsprong te brengen, maar het kwart eindigt voor Menhir: 50-47 (18-17).

Met zowel Mark als Bastiaan in foutenlast en Carlos gehindert door zijn knie, verliezen de heren de grip op de verdediging. Zo loopt Sneek snel uit tot een 64-48 voorsprong. Onder aanvoering van Carlos komt Jahn terug tot 68-62, maar het is (weer) too little, too late. Met een score van Carlos eindigt de wedstrijd in 70-62 (20-15).

De heren hebben onvoldoende hun stempel kunnen drukken op de wedstrijd en hebben daardoor, in het tempo van Menhir, de wedstrijd niet kunnen winnen. Een waardevolle les voor de heren die de eerste helft van de competitie boven verwachting, maar beneden potentie, hebben afgerond. Dank aan de prima fluitende scheidsrechters en een toch wel dubieuze tafel.

Scores:

Jesse, 18 (6 driepunters)

Merlijn, 13

Carlos, 9

Bastiaan, 7

Luc, 5

Mark, 5

Gosse, 5

Schepers, 0