Gehalveerd heren 1 gaat strijdend ten onder

Terwijl letterlijk de helft van het team weer had afgezegd ging de harde kern van Heren 1 zaterdag 13/2 met 7 man vroeg richting Groningen om het op te nemen tegen Groene Uilen.  En terwijl Merlijn zich in de kleedkamer rustig een speler van Donar waande waren de uilen met een volle bank volle bak aan het warmlopen.

De Knoalsters begonnen de wedstrijd met het lumineuze idee om zone te gaan spelen. 3 minuten en 5 schoten van de Uilen later leek dit toch niet zo’n goed plan en begonnen de heren als vanouds met een 11-5 achterstand. Gelukkig was Mark, ochtendmens als hij is, wakker en schoot er 9 punten in in het eerste. Zo eindigt het eerste kwart in 24-14.

In het  tweede kwart krijgt Tom Schepers het op zijn heupen, hij gooit er 2 balletjes in en gooit er in de fast break(!) nog even hook shotje in (het alternatief was een linker lay-up…). Met vrije worpen van Jesse en een mooie post move van Carlos komen de heren erg dichtbij. Stand bij rust: 37-36 (13-22).

Na rust verslappen de heren helaas en krijgen daardoor een 7-0 run tegen. Jos komt terug met een sterke postmove en Gosse gooit er nog twee toverballetjes in. Zo komen de heren langzaam terug, maar blijven haken op 53-50 na kwart drie (16 – 14).

Het vierde kwart is het do or die time. Er wordt hard gespeeld en dit levert aan beide kanten veel fouten en vrije worpen op. Helaas vallen de vrije worpen niet meer, en ondanks een fast-break van Merlijn blijft het gat te groot. De Uilen gooien de meeste vrij worpen er wel in en zo eindigt de wedstrijd in 60-65.

Ondanks een valse start hebben de heren met slechts 7 man (en een constante full court press) goed stand gehouden. Aan het eind van de wedstrijd viel het kwartje helaas net de verkeerde kant op. Een leuke en sportieve wedstrijd met dank aan de weer uitstekend fluitende arbiters (het is echt een ding dit seizoen..) en sportieve tegenstanders. We hopen dat de blessure van Lard (Uilen) meevalt.

Scores:

Gosse, 21 (11 uit 12 vrije worpen, lekker basket)
Mark, 14 (3 driepunters, 3 uit 4 vrije worpen)
Jos, 8 (4 uit 12 vrije worpen, gek basket)
Tom Schepers, 6 (geen vrije worpen)
Jesse, 5 (1 uit 3 vrije worpen)
Merlijn, 4 (2 uit 2 vrije worpen)
Carlos, 2 (0 uit 4 vrije worpen)