Eerste winst van het seizoen Heren 2

De heren van MSK spelen dit seizoen als Heren 2 bij BV Jahn2. Dit is het gevolg van de verdergaande samenwerking tussen basketbalverenigingen in Musselkanaal en Stadskanaal. MSK speelt dit seizoen met minder spelers. Gestopt zijn Gerhard Weijnans, Hennie Super en Erik Schür wegens blessure en persoonlijke redenen. Binnenkort sluit een nieuwe speler zich aan. Tom Edens heeft eerder bij MSK gespeeld en gaat weer beginnen.

1e periode

Even leek het erop dat zaterdag H2 met slechts 5 spelers zouden vertrekken. Jos Weijnans, Bastiaan Drenth, Jeroen Klein, Lennart en Wim Wessels. Gelukkig kon Merlijn Wiersema nog meespelen. En daarmee hadden we een belangrijke wissel. De heren van Moestasj waren met zijn negenen. Het duurde even voor we begonnen wegens verlate opkomst van de scheidsrechters. Heren2 startte met een driepunter van Lennart. Het was een voorzichtige start en na 5 minuten stond JahnIIH2 voor met 5-7. H2 was bezig om zijn ritme te vinden. Gelukkig waren de laatste minuten goed en kwamen er belangrijke scores. H2 sloot de eerste periode met 8-13 voorsprong af.

IMG_20150919_124149

2e periode

In de eerste drie minuten sloeg H2 gelijk een gat. Dankzij scores van Lennart, Bastiaan en Jos liepen we uit naar 10-24. H2 speelde aanvallend sterk door gebruik te maken van de lengte, de kwaliteit van de forwards die inside kunnen gaan en het driepuntschot van Lennart.

De tegenstander nam een eerste time-out. Merlijn noemde zijn wissel met Wim een gouden wissel. H2 ging goed door en vergrote de voorsprong. Het team moest wel meer aandacht geven aan het verdedigen. Moestasj4 pakte te vaak hun eigen aanvalsrebound. Dat moest het team beter verzorgen. De vrije worpen waren niet optimaal in de eerste helft. Slechts 2 van de 8 vrije worpen gingen raak. Maar deze stand gaf de heren veel rust. De ruststand werd bereikt bij 14-30.

3e periode

H2 trok de verdediging na de pauze goed aan. Veel aanvallen van de gastheren werden tijdig onderbroken. Daarna schakelde H2 over op goede breaks. Of ook prima uitgespeelde aanvallen. Een aantal drives over de baseline werd afgepast op de insnijdende speler. De heren stonden in de periode echt goed te verdedigen. Ook Jos was belangrijk voor de verdediging. Vele tegenstanders hadden het lastig om eenvoudig te scoren en hij pakte vele rebounds. Na de pauze duurde het 6 minuten alvorens de eerste tegenscore volgde. H2 had aanvallend goed huis gehouden: 16-47. Lennart droeg in deze fase bij met 12 punten, waarvan 2 driepunters. Tot het einde van dit kwart bouwde H2 de voorsprong verder uit naar 20-54.

4e periode

In de laatste periode scoorde H2 nog 28 punten. Er waren veel steals en een hele snelle omschakeling door Lennart en Merlijn. Zij maakten de aanvallen perfect af. Vaak ontvingen ze deze assists van Jeroen of Bastiaan. Via 20 – 62 in de derde minuut liep H2 verder uit naar 20 – 73 in de 7e minuut. Bastiaan had in de wedstrijd een aantal mooie blocks. En de heren bleven doorgaan tot het einde. Op het eind schoot Moestasj4 hun eerste driepunter raak en daarmee hun enige score in deze periode.

Periodestanden: 8-13, 6-17, 6-24 en 3-28.

Scores
Lennart -35 punten,
Jos – 18,
Bastiaan – 14,
Merlijn – 9,
Jeroen – 6.