Eerste winst JahnII Heren2 tegen Moestasj-H3

Ook met 6 man lukt het Heren2 dit seizoen om een wedstrijd te winnen. Playing-coach Wim kon als wissel de goede start zien van Bastiaan, Michiel, Thom, Merlijn en Lennart. Hij besloot ondanks zes spelers toch een man-to-man verdediging te kiezen. Dat pakte goed uit.

De eerste driepunter bracht Jahn2 op een 5-2 voorsprong. Toen heren2 begon te basketballen stond het in no-time 25-3 na 6 minuten. De winst was eigenlijk al in de pocket. Met scores van alle spelers en een afrondende lay-up van Thom werd aan het einde van de eerste periode een 35-9 voorsprong neergezet.

In de tweede periode nam Jahn2 even gas terug. Moestasj kon daardoor aanvallend zorgen voor een hogere productie dan in de eerste periode. Toch vergrootte Jahn2 de voorsprong naar 30 punten in de zesde minuut: 49-19. Dankzij scorende inbreng van Bas, Thom, Merlijn en Lennart zijn derde driepunter in de laatste minuut, ging Heren-twee met 63-26 rusten.

Na de pauze schakelde het team om naar een 2-3 zone. Lennart en Merlijn stonden op kop. Van daaruit speelde Jahn2 weer een voortreffelijke derde periode. Deze werd met 15-37 winnend afgesloten. Lennart schoot twee driepunters raak en Bastiaan liet vanaf de vrije worp lijn het 100-ste punt aantekenen.

Ook de vierde periode werd winnend afgesloten. Echter nu werd er meer scores van de tegenstander toegestaan. Opzienbarende feiten in deze periode was dat Michiel voor het eerst in zijn carrière tegen een Uitsluiting(!) aanliep. Want hij maakte zijn 5e fout. Wim mocht hem vervangen en de laatste 3 minuten nog in het veld staan. Ander opzienbarend feit was dat Lennart een nieuwe highscore maakte van 47 punten. Mede daardoor ontstond er een 62-127 overwinning. Daardoor werd het doelsaldo van Heren2 na 1 winst weer positief. En staat Heren2 na vier wedstrijden weer op een 6e plek van de 10.

De scores kwamen verder van: Bastiaan-30, Merlijn-22, Thom-19 en Michiel-8 punten.