Doelstelling seizoen Heren 1 gehaald

Op 23 april speelde Heren 1 alweer de laatste wedstrijd van het seizoen tegen het als derde geëindigde Celeritas-Donar uit Groningen. Geheel in stijl waren de mannen voor de laatste wedstrijd aanwezig met 6 man. Met weinig verwachtingen, maar des te meer plezier, gingen de heren richting Sporthal Vinkhuizen om het seizoen af te sluiten.

Na een driepunter van Celeritas opent Mark, ondertussen traditiegetrouw, de score voor Jahn met een schotje. In de verdediging wordt te veel toegestaan, maar aanvallend maken de heren de fouten in de verdediging weer goed. Bij 9-8 vindt de coach van Celeritas het leuk geweest en schakelt over naar een full court press voor de rest van de wedstrijd. Tom Schepers heeft blijkbaar geen zin om moe te worden en maakt binnen 2 minuten 3 fouten en maakt zo vermoeidheid nog een groter probleem voor de overige spelers. Einde eerste kwart 19-14.

Het tweede kwart wil de bal niet vallen. Ondertussen maakt de nummer 0 (Olaf) van Celeritas met een record aan fakes aan de lopende band scores voor Groningen, geen van de Jahn spelers heeft genoeg geduld om op de fakes te wachten (16-0 run). Jesse brengt weer wat ritme terug met een driepunter en daarmee komen de heren weer wat op gang; 47-22 (18-8).

In het derde kwart weet Merlijn nog wat energie (na al een wedstrijd met Heren 2 gespeeld te hebben) te vinden en loopt een paar mooie fast-breaks / back-doors. Reinder, die een voor hem ongekende hoeveelheid energie had deze wedstrijd (zijn vader mag vaker komen kijken), doet er een schepje bovenop en loopt iedereen er gewoon uit(!); 58-31 (9-9).

Het laatste kwart moeten de heren veel moeite doen om nog wat energie te vinden. Ondanks dat het tempo wat lager is, hebben de heren weinig moeite met de full court press van Groningen. Als Mark vroeg in het vierde kwart zijn vijfde fout maakt, en Tom later zijn vierde, wordt het nog even spannend of de heren met 5 man de wedstrijd uit kunnen spelen. Gelukkig houdt Tom zich in, en terwijl Gosse het nog even op zijn heupen krijgt sluiten de heren de wedstrijd af met 79-48 (21-17).

Een niet geheel onverwacht verlies dus tegen Celeritas Donar. Al met al hebben de heren, gezien er maar 6 spelers waren, vooral de tweede helft niet slecht gespeeld. Zoals altijd ook nu dank aan publiek, scheidsrechters, tafel en publiek.

De heren gingen dit seizoen in zonder hoge verwachtingen (keuze voor eerste klasse werd vooral gemaakt vanwege thuisscheidsrechters in de tweede klasse), met als doelstelling niet laatste te worden. Door het verwachte verlies van Millwings tegen Shadows zijn de heren 11e (van de 12) geworden en is dus de doelstelling geslaagd. Met een volle bank lieten de heren erg leuke wedstrijden zien, werd er gewonnen van de onderste helft en spannende wedstrijden gespeeld tegen de bovenste helft. Helaas waren er te vaak spelers afwezig, met regelmatig wedstrijden met 6 of 7 (zelfs een keer 5) spelers, anders was er gegarandeerd een hogere plaatsing uitgekomen (7e plek was nog heel lang binnen bereik). Volgend seizoen komt in ieder geval Ruben terug en er is ook goede hoop om Joran te tekenen. Dus we hopen volgend seizoen weer iedereen te zien, voor wat weer een mooi seizoen beloofd te worden.

Scores:
Gosse, 13
Reinder, 11
Merlijn, 9
Jesse, 7
Mark, 6
Tom Schepers, 2

Topscorers seizoen:

  1. Gosse, 211
  2. Jesse, 194
  3. Mark, 157