Dames winnen draak van een wedstrijd

Voor de 4de, maar gelukkig ook laatste, keer hadden de dames een wedstrijd om 9 uur s’ avonds in Groningen. We hadden al eerder tegen het eerste team van BVG gespeeld maar gezien hun uitslagen van de afgelopen wedstrijden wisten we niet zo goed wat we moesten verwachten. Ze hebben tot nu toe weinig gewonnen maar maken het de bovenste helft van de competitie wel lastig.

De eerste paar minuten waren wij totaal overdonderd door hun bijzondere (lees ongecontroleerd en agressief) spel, dit leverde ons al gelijk een achter stand op. Niet alleen de ballen maar ook armen en benen vlogen ons om de oren als ongeleide projectielen. Het lukte ons niet om de rust in de aanval te behouden en ons spelletje te spelen. Kwart stand: 12-5, maar we hadden nog alle vertrouwen dat de wedstrijd om zou slaan.

Het tweede kwart kwamen we al gauw terug, de eerste 5 minuten wisten zij er alleen een vrije worp in te gooien. We gingen mee in hun manier van spelen maar helaas deden we dit waarschijnlijk wat doorzichtiger dan zij waardoor de een naar de ander speelster van BVG op de vrije worplijn mocht gaan staan. Hierdoor konden ze bij blijven. Stand bij rust: een 22-24 voorsprong voor ons.

De tweede helft werd het spel er niet mooier op, op een paar mooie breaks aan onze kant na. In tegenstelling tot het afgelopen kwart waren wij het nu die de fouten mee kregen, daardoor kwamen een aantal speelsters van hun in de fouten last. Maar ook dit zette ze er niet toe om wat cleaner te gaan spelen.

44 persoonlijke fouten (28-16), waarvan 3(!) onsportieve, een paar gekneusde vingers, tig blauwe plekken en een verloren nagel later was de stand 48-57 voor Jahn II. Een draak van een wedstrijd maar de punten zijn van ons!

 

Punten:

Yvonne: 2

Marijke: 3

Herma: 4

Iris: 6

Marjolijn: 8

Ingeborg: 10

Annelott: 11

Rianne: 13